x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac armat - Cumatrul lui Nicolae Guta , tinta clanurilor Duduianu si Caran

Atac armat - Cumatrul lui Nicolae Guta , tinta clanurilor Duduianu si Caran

de Tiberiu Lovin    |    25 Aug 2005   •   00:00
Atac armat - Cumatrul lui Nicolae Guta , tinta clanurilor Duduianu si Caran

In plina noapte, un comando al clanurilor tiganesti Duduianu si Caran a descarcat 12 cartuse in fata vilei cumatrului lui Nicolae Guta. La final au lasat ca amintire o grenada. Atacul a avut un scop precis: avertizarea lui Constantin Nicolae sa plateasca taxa de protectie.

IMPUSCATURI. Marti dimineata, la ora 3:30, clanurile Duduianu si Caran au vrut sa intre fortat in vila lui Costantin Nicolae, zis Nicu Grasu. Familia acestuia ne-a povestit ca a auzit focuri de arma si alte zgomote puternice in curtea casei din localitatea Cernica, Ilfov. "Am crezut ca au intrat peste noi si ne-am ascuns in toata casa. A durat maximum cinci minute, dar nu mai speram sa scapam cu viata", ne-a povestit Marius Nicolae. Pustiul de 19 ani si tatal sau ne-au declarat ca atacul a avut drept scop intimidarea lor pentru ca nu vor sa plateasca taxa de protectie. "Acum doua zile m-au prins intr-un magazin si mi-au spus ca daca nu le dam 1.000 de euro pe luna ne baga pe toti din familie in portbagaj si ne omoara", ne-a spus Marius, care a fost jefuit in plin centru comercial de 200 de euro. Politistii au ajuns la fata locului dupa cateva ore si au constatat ca poarta a fost deschisa fortat de o masina care s-a izbit in ea, au luat de la familia Nicolae cele 12 cartuse trase in afara vilei si o grenada fumigena care a fost aruncata la doi metri de intrarea in casa. "Nu vor rezolva nimic, domnule. Clanurile astea se ocupa cu prostitutie, trafic de droguri, camatarie si taxa de protectie de ani de zile. Deja am semnale ca acest caz va fi ingropat. Oricum eu nu voi da nici un ban. Mai bine ma omoara", ne-a declarat cel care a cununat-o pe fata manelistului Nicolae Guta.

MUTENIE. De la postul local de politie nu am putut afla nimic, doar "ca ar fi fost o rafuiala intre ei", chiar daca cel atacat nu are cazier si nici nu a fost implicat in afaceri ilegale. Purtatorul de cuvant al IJP Ilfov, Cristina Golis, ne-a declarat ca intr-adevar au fost ridicate de la fata locului 12 cartuse si o grenada artizanala, iar cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. (Tiberiu Lovin)

×
Subiecte în articol: observator nicolae