x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atacatorul din Iaşi, scrisoare către Băsescu: "Sunt nebun, dar sunt foarte deştept. Ar fi păcat să piardă lumea un geniu!"

Atacatorul din Iaşi, scrisoare către Băsescu: "Sunt nebun, dar sunt foarte deştept. Ar fi păcat să piardă lumea un geniu!"

de Veronica Micu    |    09 Iul 2013   •   14:49
Atacatorul din Iaşi, scrisoare către Băsescu: "Sunt nebun, dar sunt foarte deştept. Ar fi păcat să piardă lumea un geniu!"

Oliver Stan, bărbatul care vrut să arunce în aer Universitatea "Gheorghe Asachi" a trimis în luna ianuarie o scrisoare către Traian Băsescu. El îi propunea preşedintelui soluţii pentru eradicarea şomajului, printre care colaborarea cu Dumnezeu, care va plăti toată datoria externă a României. Stan suferă de schizofrenie paranoidă şi a fost internat de 9 ori la Spitalul Socola de lângă Iaşi. El a fost reţinut de procurori, în urma atentatului eşuat de la Iaşi.

Scrisoarea a fost postată în 25 ianuarie, pe un forum, cu următorul mesaj: "o scrisoare către preşedinte o trimit şi eu unde nimeresc fiindcă e azi poate singura mea şansă a unui boschetar de a ajunge la net. iertati-ma daca nimereste aiurea".

"Sunt un geniu și am o solutie de a vindeca șomajul în țară într-un timp foarte scurt. Evident e vorba de împărțirea muncii disponibile la toată lumea, de crearea de locuri de muncă cu doi angajați pe același post. Partea mai interesantă ar fi că această soluție s-ar aplica ca lege fixă atunci s-ar dubla numărul de locuri de muncă din țară și ar ramâne multe locuri de muncă libere care ar trebui ocupate.

Asta ar duce la dispariția muncii inutile și atunci aceiași bani ar ajunge practic la aceiași oameni, dar ar lucra doar 3 zile pe săptamână. Adică cu soluția mea ar lucra omul doar 3 zile pe saptamână și ar avea cam același venit, adică altfel spus ar însemna aproape dublarea plății muncii angajatului. Venitul ar ramâne același dar fiindcă s-ar scurta timpul de muncă ar crește plata muncii.

Da, sunt bolnav psihic, diagnosticat cu schizofrenia paranoidă, vorbesc cu Dumnezeu și aceasta soluție e de la Dumnezeu, dar până și psihiatrii recunosc că sunt un om de o inteligență extraordinară. Deci sunt nebun, da e adevărat, dar sunt foarte deștept”
, îi scria Oliver Stan președintelui Traian Băsescu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citeşte aici textul integral al scrisorii

×