x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorul atacului armat din Militari a fost arestat preventiv

Autorul atacului armat din Militari a fost arestat preventiv

25 Noi 2013   •   16:01
Autorul atacului armat din Militari a fost arestat preventiv

Mihai Chiriţă, bărbatul care a împuşcat trei persoane cu un pistol cu bile de cauciuc, sâmbătă seară, în afara unui hipermarket din cartierul bucureştean Militari, a fost arestat preventiv, potrivit unei decizii luate luni de Curtea de Apel Bucureşti.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), anunţă Mediafax. În acelaşi dosar, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis duminică şi propunerea procurorilor de arestare a tatălui şi a surorilor lui Chiriţă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă CAB au început urmărirea penală faţă de Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz nelegal de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Surorile lui - Florentina, care este avocat, şi Mariana Cristina - şi tatăl, Tomiţă Chiriţă, au fost puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Cele două tinere nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, după ce au intrat în conflict cu alte persoane, sâmbătă seară, potrivit directorului adjunct al Poliţiei Capitalei, Marius Mihai Voicu.

Ulterior, în afara hipermarketului Cora Militari, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Mihai Chiriţă, care a fugit de la locul faptei, s-a predat, duminică, în jurul orei 17.00, la Secţia 20 de Poliţie.

×
Subiecte în articol: militari atac armat mihai chirita