x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ATENȚIE șoferi! Au fost votate noi reguli pentru ITP. Mașinile vechi, verificate în fiecare an

ATENȚIE șoferi! Au fost votate noi reguli pentru ITP. Mașinile vechi, verificate în fiecare an

21 Noi 2017   •   21:46
ATENȚIE șoferi! Au fost votate noi reguli pentru ITP. Mașinile vechi, verificate în fiecare an
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Camera Deputaţilor a votat proiectul de Lege care prevede Inspecţie Tehnică Periodică anuală pentru maşinile de peste 12 ani!

Maşinile cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea maşinii, inspecţia va putea fi trecută chiar şi în cazul unor deficienţe minore. În plus, maşinile noi trebuie să facă primul ITP după 3 ani.

Proiectul de lege care prevede modificări majore la regulamentul pentru efectuarea şi trecerea Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) a fost adoptat marţi de Camera Deputaţilor, după ce în luna septembrie a fost votat şi de Senat, potrivit automarket.ro

Inspecţie Tehnică Periodică anuală pentru maşinile de peste 12 ani! Treci ITP-ul cu deficienţe minore la maşină

Una dintre cele mai importante noutăţi se aplică tuturor maşinilor şi prevede împărţirea deficienţelor unei maşini în 3 categorii: minore, majore şi periculoase. Indiferent de vechime, o maşină va putea trece ITP-ul chiar şi în cazul existenţei unor deficienţe minore.

×
Subiecte în articol: itp