x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție, șoferi! Poliţia Rutieră intensifică, de sărbători, controalele pe drumurile publice

Atenție, șoferi! Poliţia Rutieră intensifică, de sărbători, controalele pe drumurile publice

19 Dec 2015   •   20:15
Atenție, șoferi! Poliţia Rutieră intensifică, de sărbători, controalele pe drumurile publice
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţiştii rutieri intensifică, în zilele premergătoare sărbătorilor de iarnă, controalele pe drumurile de legătură cu staţiunile turistice, pentru monitorizarea traficului fiind asigurate două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie şi patru aeronave de mare capacitate, pregătite pentru a oferi sprijin structurilor operative, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar de poliţie Monica Dajbog.

"Pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier se vor intensifica misiunile Poliţiei Rutiere, o acţiune de acest fel cu efective sporite având loc chiar astăzi pe DN1", a precizat oficialul MAI.

Pentru deplasările din această perioadă, şoferilor li se recomandă să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicaţiile poliţiştilor, iar, pentru cei care se îndreaptă spre staţiunile montane, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru a putea circula în siguranţă în condiţii de iarnă.

"Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate şi cu dispozitive antiderapante", a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Monica Dajbog a menţionat că, pentru perioada de Crăciun, peste 27.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră se vor afla zilnic la datorie în misiuni de asigurare a ordinii publice şi a siguranţei cetăţeanului.

Sursa - Agerpres


×