x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie pentru Portugalia. Uragan în Insulele Azore

Atenționare de călătorie pentru Portugalia. Uragan în Insulele Azore

02 Oct 2019   •   15:15
Atenționare de călătorie pentru Portugalia. Uragan în Insulele Azore

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că, miercuri, Institutul local pentru Mare şi Atmosferă a anunţat că, urmare a evoluţiei ciclonice a uraganului Lorenzo, care a ajuns în zona Insulelor Azore, a fost instituit un cod roşu de vânt, cu rafale ce pot atinge 200 km/h şi agitaţie maritimă cu valuri a căror înălţime poate ajunge la 25 de metri.

Astfel, se precizează într-un comunicat al MAE, transmis AGERPRES, sunt posibile perturbări semnificative ale curselor aeriene şi maritime.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351.927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.ipma.pt/, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

AGERPRES

×