x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au ajuns la spital din cauza căştilor de copiat blocate în urechi! Ce spun medicii

Au ajuns la spital din cauza căştilor de copiat blocate în urechi! Ce spun medicii

04 Iul 2013   •   16:28
Au ajuns la spital din cauza căştilor de copiat blocate în urechi! Ce spun medicii

Medicii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au intrevenit în cazul a trei adolescenți cărora li s-au blocat în urechi minicăștile pe care le cumpăraseră cu scopul de a copia la examenul de bacalaureat și pe care le testau, potrivit Mediafax. Tinerii s-au prezentat la spital după ce au observat că nu mai pot să-și scoată din urechi sistemele  hands-free cu magnet pe care le cumpăraseră pe internet.

"Sunt la fel de mici ca o baterie de ceas şi cu ele, probabil, recepţionează din afară răspunsurile care îi interesează pe ei. Ele se scot din ureche cu un magnet special, dar dacă în interior există cerumen sau e acolo vreo otită supurată, căştile astea se lipesc şi nu mai pot fi scoase", a declarat doctorul Gheorghe Stanciu, şeful Secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Stanciu a explicat că, pentru a extrage dispozitivele, a folosit un magnet puternic care de obicei se folosește pentru îndepărtarea din ochi a fragmentelor metalice.

"Dacă nu se bâzâie ei prea mult în ureche şi vin la noi repede cu acest magnet putem scoate uşor aceste dispozitive. Dacă lucrurile se complică se poate ajunge şi la o intervenţie chirurgicală. Nu am avut anul acesta, dar în alţi ani au fost cazuri, chiar şi la părinţi care, probabil, au vrut să verifice şi ei cum se aude prin căştile astea", a afimrat medicul.

Adolescenții au mers la spital chiar înainte de începerea probelor scrise de la bacalaureat și au recunoscut că au vrut să testeze căștile și nu au mai reușit să le scoată din urechi.

×
Subiecte în articol: casti copiat bacalaureat bac 2013