x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aurelian Pavelescu: PNŢCD este singura alternativă serioasă la clasa politică actuală

Aurelian Pavelescu: PNŢCD este singura alternativă serioasă la clasa politică actuală

23 Apr 2016   •   18:05
Aurelian Pavelescu: PNŢCD este singura alternativă serioasă la clasa politică actuală
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că formaţiunea pe care o conduce este singura alternativă serioasă la clasa politică actuală şi este singurul partid care nu a făcut nicio alianţă cu PSD din 1990 şi până în prezent.

'Am venit acum la Reşiţa pentru a lansa candidaţii din partea PNŢCD. În Caraş-Severin este o organizaţie puternică, ce s-a cristalizat în mai puţin de un an, pentru că este vremea PNŢCD. Am convingerea că PNŢCD este singura alternativă serioasă la clasa politică actuală, este singurul partid din România care are o vocaţie istorică, singurul partid care nu şi-a abandonat niciodată principiile, valorile şi drumul politic. Suntem singura formaţiune politică ce nu a făcut alianţă cu PSD din 1990, până în prezent. Suntem singurul partid care, cu toate frământările interne ce au avut loc şi toate marile nenorociri ce s-au abătut asupra PNŢCD, unele dintre ele regizate chiar de această clasă politică plină de securişti şi corupţi, iată că acum, din nou, este vremea noastră. Suntem singura şansă serioasă pentru români', a declarat Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, prezent sâmbătă, la Reşiţa, la lansarea candidaţilor acestei formaţiuni politice.

Cu acest prilej, candidatul din partea PNŢCD la Primăria Reşiţa, Lucian Ionescu, a subliniat că 'Reşiţa, la ora actuală, este la un moment zero'.

'După părerea mea, Reşiţa, la ora actuală, este la un moment zero, iar la aceste alegeri reşiţenii pot face un pas către o echipă tânără. Nu facem politică pentru noi, personal, ci pentru oameni, ceea ce ne diferenţiază de ceilalţi candidaţi', a afirmat Lucian Ionescu.

Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a mai afirmat că este posibil ca partidul Mişcarea Populară să se destructureze până la toamnă.

'Mă refer aici la partidul domnului Traian Băsescu. După gestul pe care l-a făcut, de a nu candida la Bucureşti, este foarte probabil ca, până în toamnă, Partidul Mişcarea Populară să se destructureze. Apoi, partidul domnului Mircea Geoană, nu este un partid politic, ci un partid al lui Mircea Geoană. Acestea, dar şi altele, cum au fost UNPR, PRM, nu au fost partide cu o doctrină, cu principii, sau partide care au în spate fapte istorice', a spus Pavelescu.

Preşedintele PNŢCD a mai afirmat că a încercat să îi convingă pe liderii partidelor de dreapta că este nevoie de o coagulare pe scena politică.

'Modul în care legislaţia în vigoare, respectiv alegerea primarilor dintr-un singur tur, era cu atât mai mult un motiv ca dreapta să se unească, iar votul să nu se divizeze şi să câştige PSD. Din păcate, nu am reuşit. Le-am propus o alianţă sub sigla Partidului Popular European, adică partidele din PPE să facă o alianţă pentru alegerile locale şi cele parlamentare. Am purtat discuţii şi cu Traian Băsescu, şi cu Vasile Blaga, dar nu s-a putut, pentru că sunt orgolii foarte mari, amintiri din trecut ce nu se pot şterge, iar unii dintre lideri nu fac politică pentru popor, ci fac politică pentru orgoliul personal şi pentru camarilele pe care le au în spate. Mai degrabă, la aceste alegeri, partidele dreptei candidează unul împotriva celuilalt, pentru că dreapta nu ia voturi de la PSD. Este o luptă a dreptei de a se elimina unul pe altul. Din păcate, o mare responsabilitate o poartă Partidul Naţional Liberal', a precizat Aurelian Pavelescu.

Sursa: AGERPRES

×