x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Austria plănuiește o cursă feroviară de noapte care să aducă muncitori români necesari sistemului de îngrijire

Austria plănuiește o cursă feroviară de noapte care să aducă muncitori români necesari sistemului de îngrijire

24 Apr 2020   •   10:16
Austria plănuiește o cursă feroviară de noapte care să aducă muncitori români necesari sistemului de îngrijire

Austria plănuiește o cursă feroviară de noapte, care să streacă săptămânal prin Ungaria și România, pentru a aduce muncitorii necesari sistemului de îngrijire austriac, pe toată durata emidemiei de coronavirus.

Sistemul de îngrijire din Austria depinde, în mare măsură, de forța de muncă din estul europei. Țara alpină și-a deschis granițele pentru muncitorii care fac naveta pe distanțe scurte, din țările vecine: Slovacia, Cehia, Ungaria și Slovenia. 

Însă țara de unde vin cei mai mulți muncitori în Austria este chiar România. Tocmai de aceea, începând cu data de 2 mai, Austria va pune la dispoziție o cursă feroviară de noapte, pentru a putea transporta mai mulți muncitori odată, respectând totodată și distanțarea socială, lucru ce nu s-ar putea întâmpla într-o cursă aeriană.

”Mă bucur că, în ciuda închiderii granițelor, avem posibilitatea de a crea un coridor comun pentru muncitorii din România”, a declarat Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru UE, adăugând că 33.000 de persoane din Austria depind de îngrijire 24 de ore, din 24.

Legătura directă cu Timișoara va avea, la început, o singură cursă pe săptămână, însă, dacă este cazul, va fi crescută la trei curse pe săptămâna, scrie Reuters, citat de Antena 3

×
Subiecte în articol: austria muncitori romani