x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autocar cu români implicat într-un accident în Ungaria. Toți răniții sunt spitalizați, trei persoane în stare gravă

Autocar cu români implicat într-un accident în Ungaria. Toți răniții sunt spitalizați, trei persoane în stare gravă

08 Feb 2014   •   00:12
Autocar cu români implicat într-un accident în Ungaria. Toți răniții sunt spitalizați, trei persoane în stare gravă
Update 01:00 - Potrivit lui Raed Arafat, doar trei persoane din autocarul implicat in accident sunt romani, printre care si un copil, iar una dintre ele este accidentata mai grav (un adult).

Update 00:50
-  MAI și MS au dispus trimiterea de urgență a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, conduse de medicul șef SMURD pe Regiunea Vest

Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent. Echipa este condusa de medicul șef SMURD pe Regiunea Vest, precizează MAI într-un comunicat. "Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20,15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc. Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetățean român", precizează MAI.

Potrivit sursei citate, în funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. "Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului", adaugă MAI.

De asemenea, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români. "După obținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați. Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației", se mai arată în comunicatul MAI.

Cel puţin 22 de persoane au fost rănite la bordul unui autocar înmatriculat în România, care a ieşit de pe autostrada M6 în apropiere de Mohacs, în sudul Ungariei. Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţă a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.
  
Informaţia a fost confirmată telefonic, la Antena 3, şi de secretarul de stat în Ministerul de Internet Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: autocar romania accident Ungaria