x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autopsia copilului adînceşte enigma

Autopsia copilului adînceşte enigma

de Mihai Bunaziua    |    25 Apr 2008   •   00:00
Autopsia copilului adînceşte enigma

TRAGEDIA DE LA BUZĂU ● Răsturnare de situaţie
Investigaţiile în cazul dramei din Buzău scot la iveală noi ipoteze. Deşi s-a crezut iniţial că fiul familiei decedate ar fi fost ucis prin sugrumare, autopsia a demonstrat că nu a fost omorît.



TRAGEDIA DE LA BUZĂU ● Răsturnare de situaţie
Investigaţiile în cazul dramei din Buzău scot la iveală noi ipoteze. Deşi s-a crezut iniţial că fiul familiei decedate ar fi fost ucis prin sugrumare, autopsia a demonstrat că nu a fost omorît.

Potrivit anchetatorilor, ca urmare a decesului copilului, între Cristina şi Marian Stoian ar fi izbucnit o ceartă care a degenerat în violenţe fără seamăn. Subcomisarul şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori în zona pieptului şi a spatelui, lovituri care i-au fost fatale. Înspăimîntat de fapta sa, Marian Stoian a ales calea sinuciderii, dar nu i-a fost uşor. Potrivit autopsiei, întîi a încercat să-şi taie venele, apoi şi-a înfipt un cuţit în abdomen, pentru ca în final să recurgă la soluţia extremă de a-şi tăia gîtul. Medicii legişti au stabilit şi orele aproximative la care cei trei au încetat din viaţă. Astfel, minorul şi mama sa au murit miercuri, între orele 4:00-6:00 dimineaţa, iar jandarmul, între 10:00 şi 11:00. Investigatorii iau în calcul şi problemele financiare grave ale jandarmului, împrumutat la colegi cu sume de bani de zeci de milioane de lei, dar şi la prieteni de familie în faţa cărora în ultima perioadă se plîngea de lipsa banilor din ce în ce mai mult. În acelaşi timp, cunoştinţele familiei Stoian sînt consternate, pentru că tînăra ucisă şi soţul ei nu au dat impresia unui cuplu cu probleme conjugale.


CEARTĂ ÎN FAMILIE. Unul dintre cei mai importanţi martori în acest caz este o vecină de la un bloc alăturat, care l-a văzut pe jandarm în momentul în care la orele dimineţii trăgea obloanele de la fereastră. Mărturia femeii vine şi după ce un alt vecin din bloc a declarat că a auzit din casa familiei Stoian certuri între cei doi soţi. Reprezentanţii Jandarmeriei buzoiene au precizat miercuri, iniţial, că Marian Stoian a trecut testul psihologic efectuat în luna februarie a acestui an. Numai că au omis în acelaşi timp să spună că această testare era pentru funcţia de şofer profesionist în cadrul instituţiei, nu ca militar. Ultima evaluare psihologică a fost făcută de medicul unităţii anul trecut, iar atunci nu ar fi ieşit carenţe în comportamentul jandarmului.


DOLIU ŞI LA SPITAL. Ieri, colegele de serviciu ale Cristinei Stoian abia s-au mai putut concentra la muncă. Erau şocate de tragedie şi nu îşi puteau explica de ce s-a ajuns la o asemenea dramă. "Nu îmi pot imagina, pentru că ea era o fire veselă. Se bucura zilele acestea că vin Sărbătorile şi abia aştepta zilele libere, să le petreacă alături de cel mic", a declarat ieri Mioara Sârghi, una dintre colege. Trupul neînsufleţit al tinerei care avea 36 de ani a fost adus pentru cîteva ore în holul Spitalului judeţean Buzău, unde zeci de asistente şi medici şi-au întrerupt activitatea pentru a o vedea.

×
Subiecte în articol: observator