x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostrada Soarelui, închisă între Bucureşti şi Feteşti din cauza viscolului

Autostrada Soarelui, închisă între Bucureşti şi Feteşti din cauza viscolului

23 Ian 2010   •   00:00

Autostrada A2 a fost închisă, în această dimineaţă, între Bucureşti şi Feteşti, din cauza viscolului şi a zăpezii, 15 utilaje intervenind pentru degajarea drumului, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.



UPDATE. Traficul pe autostrada A2 a fost redeschis pe tronsonul Bucureşti - Fundulea - Lehliu Gară, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Rămâne închis temporar tronsonul Lehliu Gară - Drajna - Feteşti, ruta ocolitoare fiind DN 3A Lehliu Gară - Drajna - Feteşti.

Potrivit oficialilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Autostrada A2 este închisă între kilometrii 9 şi 143, respectiv între Bucureşti şi Feteşti, din cauza viscolului şi zăpezii, anunţă Mediafax.

Totodată, circulaţia este întreruptă pe DN22, între Râmnicu - Sărat şi Brăila, din cauza gerului şi a viscolului puternic, în prezent acţionându-se pe acest drum pentru curăţarea carosabilului.

Şi DN 23 este în continuare închis între Măicăneşti şi Ciorăşti din cauza viscolului la sol, vântul bătând cu viteze de până la 60 km/ h. Pe acest drum, zăpada de pe carosabil a ajuns până la 70 de centrimetri. CNADNR precizează că au fost semnalizate capetele sectorului de drum, fiind interzis accesul tuturor maşinilor în zona afectată de viscol şi de sulurile de zăpadă formate pe carosabil din cauza vântului foarte puternic. Pe acest tronson de drum, utilajele de deszăpezire vor acţiona doar după ce va înceta viscolul.

De asemenea, este închis drumul naţional 3C între Constanţa şi Ovidiu tot din cauza viscolului şi a zăpezii.

Vineri seară, fusese luată decizia închiderii parţiale a Autostrăzii A2, pe tronsonul Fundulea - Feteşti, din cauza viscolului de la sol, a vizibilităţii extrem de reduse, aproape de zero, precum şi a temperaturilor de minus 15 - minus 20 de grade Celsius, fapt ce făcea imposibilă şi ineficientă acţiunea materialor antiderapante.

Şoferii pot folosi rutele ocolitoare DN 3 Bucureşti - Lehliu şi DN3A Drajna - Feteşti.

×
Subiecte în articol: observator