x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostrada Soarelui, pe ultima sută de metri. Vezi aici stadiul lucrărilor

Autostrada Soarelui, pe ultima sută de metri. Vezi aici stadiul lucrărilor

de Iulia Barbu    |    05 Sep 2011   •   16:22
Autostrada Soarelui, pe ultima sută de metri. Vezi aici stadiul lucrărilor

Tronsonul Medgidia – Constanta are 30 de kilometri. Lucrarile au inceput in iunie 2009 si ar fi trebuit finalizate in acest an. Valoarea contractului este de 168 de milioane de euro, constructorul fiind Astaldi – Max Bogl.

In 29 iulie a fost deschisa o cale de circulatie intre DN3 (Murfatlar) si centura Constantei. Pe 30 septembrie va fi data circulatiei cea dea- doua cale de circulatie. Finalizarea completa a celor 30 de kilometri fiind estimata pentru luna iunie a anului 2012.

Stadiul fizic al lucrarii este de 57 %, platile efectuate pana in acest moment de catre CNADNR fiind de 338 de milioane de lei fara TVA. Exproprierile s-au realizat in proportie de 92%. Tronsonul Medgidia – constanta ar fi trebuit finalizat in vara acestui an. Sit-urile arheologige identificate pe traseu dar si exproprierile au facut ca cei 30 de kilometri sa nu fie gata in intregime in acest an.

Centura Constantei are 21 de kilometri. Lucrarile au inceput in 2008 si ar fi trebuit finalizate la sfarsitul acestui an. Valoarea contractului este de 119 milioane de euro, constructorul fiind FCC Construccion & Astaldi S.p.A JV. In acest moment se circula pe 7,7 kilometri, intre DN39 si nod rutier A2. Stadiul fizic al lucrarilor este de 59 %, finalizarea integrala a centurii Constantei fiind prevazuta pentru anul 2012.

×
Subiecte în articol: autostrada soarelui