x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostrada Timişoara-Lugoj blocată în instanţă, nu primim banii europeni

Autostrada Timişoara-Lugoj blocată în instanţă, nu primim banii europeni

de Iulia Barbu    |    03 Noi 2011   •   16:28

Presedintele a spus joi dimineata ca a primit o scrisoare din partea CE prin care institutia informeaza ca nu va mai finanta din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada deoarece castigatorul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca.

Singurul tronson de autostrada de pe Coridorul IV care are probleme cu finantarea este Autostrada Timisoara - Lugoj. Astfel, lotul 2 este blocat in instanta pentru clarificarea contestatiilor si, in acest moment, pe intreg tronsonul (n. red. Tmisoara – Lugoj) Romania nu poate face rambursare. Din cauza lotului 2, blocat intre decizii judecatoresti, nici lotul 1 din Timisoara – Lugoj nu poate primi banii europeni.

Reprezentanti ai Ministerului Transporturilor au mai precizat pentru Jurnalul National ca nu s-a pus problema in privinta finantarilor autostrazilor Arad – Nadlac, Orastie – Sibiu: "Nu este absolut nici o legatura intre problemele lotului 2, de pe Autostrada Timisoara – Lugoj, blocat in instanta si celelalte loturi de pe Coridorul IV. Contestatiile care au existat au fost rezolvate de CNSC in timpul legal de o luna. Mai mult, cele doua autostrazi, Nadlac – Arad si Orastie – Sibiu au primit aprobarile pentru finantarea Comisiei Europene, iar in acest moment acolo se lucreaza''

Comisia Europeana a emis in septembrie deciziile prin care au fost aprobate finantarile pentru constructia autostrazilor Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu de pe Coridorul IV pan-european. Contributia din fonduri europene nerambursabile pentru cele doua obiective este de 724 milioane euro pentru perioada 2011- 2013.

×
Subiecte în articol: autostrazi licitaţii