x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc de avalanşă pe văile din Făgăraş şi Bucegi. Alimentarea cu energie electrică - întreruptă, toate traseele montane sunt închise

Risc de avalanşă pe văile din Făgăraş şi Bucegi. Alimentarea cu energie electrică - întreruptă, toate traseele montane sunt închise

27 Ian 2014   •   22:27
Risc de avalanşă pe văile din Făgăraş şi Bucegi. Alimentarea cu energie electrică - întreruptă, toate traseele montane sunt închise

Stratul de zăpadă din Munţii Făgăraş şi din Masivul Bucegi depăşeşte un metru, iar riscul de producere a unor avalanşe pe văile din aceşti munţi este însemnat, salvamontiştii avertizând că în această perioadă toate traseele montane sunt închise.

 Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, în Munţii Făgăraş stratul de zăpadă ajunge până la un metru şi 40 de centimetri, iar riscul de producere a unor avalanşe este însemnat, fiind cotat la 3 pe o scară de la 1 la 5.

Şi în Masivul Bucegi stratul de zăpadă este consistent în urma ninsorilor abundente din ultimele zile, iar zăpada proaspăt aşternută se poate disloca foarte uşor, în special la altitudini mari.

În aceste condiţii, salvamontiştii le atrag atenţia turiştilor să nu urce pe munte, nici chiar echipaţi, întrucât riscă să fie surprinşi de avalanşă. În această perioadă toate traseele montane sunt închise.

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă, luni seară, în staţiunile Băile Olăneşti şi Călimăneşti din judeţul Vâlcea, în urma avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu electricitate, echipele furnizorului de energie electrică lucrând pentru remedierea avariilor.

×
Subiecte în articol: avalansa fagaras Bucegi trasee montane inchise