x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AVAS - Licitatii de 7 milioane $

AVAS - Licitatii de 7 milioane $

21 Mar 2005   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la licitatie publica active de 6.960.000 de dolari. Acestea au apartinut firmei de Sere Codlea si consta in 52 de sere, depozite, magazii, hale de sortare, rezervoare, sedii de firma si mijloace fixe.

Va fi scoasa la licitatie si o suprafata de teren de peste 215.000 metri patrati, aferenta cladirilor, drumurilor, atelierelor si platformelor. Atat terenul arabil, cat si cel aferent serelor reprezinta proprietatea Agentiei Domeniilor Statului (ADS). Garantia de participare la licitatie reprezinta 30% din valoarea activelor scoase la vanzare. Pana pe 25 martie, AVAS mai scoate la licitatie active de la Nicorvin Tecuci SA Slanic-Moldova, Agroindustriala Fatim Faget SA, Agroindustriala Petim SA si Autotransmar.

CONTURI. Aceasta masura a fost luata dupa ce, in luna februarie a acestui an, firma Sere Codlea se afla pe lista firmelor ale caror conturi au fost blocate. Sere Codlea a fost privatizata in anul 2000, cand firma Agro 2001 Dolj a cumparat de la ADS pachetul majoritar de actiuni. Atunci firma avea datorii de peste 200 de miliarde de lei la bugetul de stat si la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), care au fost insa esalonate. Sere Codlea detinea 60 de hectare de sere si 200 de hectare de teren arabil. Holdingul Agro 2001, cu sediul in Craiova, a fost infiintat in anul 1994 si mai include firmele Agroser Campia Turzii, Orser Oradea, Agrias Castelu (judetul Constanta), Piscicola Dunareni (Dolj) si Agroind Macesu (Dolj). (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: observator