x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avem de două ori mai puţine IMM-uri la 1.000 de locuitori decât media UE

Avem de două ori mai puţine IMM-uri la 1.000 de locuitori decât media UE

31 Oct 2012   •   11:04
Avem de două ori mai puţine IMM-uri la 1.000 de locuitori decât media UE

In Romania, densitatea medie este de 24 de IMM-uri la 1.000 de locuitori in timp ce media UE este de 42 de IMM-uri la 1.000 de locuitori, conform studiului “Promovarea antreprenoriatului ca factor cheie pentru dezvoltarea economica”, realizat de Fundatia Post-Privatizare. Vezi mai multe date despre profilul antreprenorului roman in slide-urile urmatoare.

Romanii, printre ultimii in lume in privinta lansarii de afaceri

Doar 17,5% dintre romani se gandesc sa lanseze o afacere in urmatoarele sase luni, procentul plasand tara noastra pe locul 56 din 59 de tari evaluate si pe ultimul loc in randul tarilor cu economie orientata pe eficienta.

„Cifrele nu sunt surprinzatoare daca este sa luam in calcul faptul ca romanii sunt unii dintre cei mai tematori intreprinzatori mondiali. Un procent de aproape jumatate (45,99%) din populatia adulta a Romaniei evita sa-si infiinteze o firma noua de teama unui esec financiar. Aceasta atitudine antreprenoriala pozitioneaza Romania pe locul cinci in topul tarilor pesimiste in participarea la mediul de afaceri, dupa state precum Grecia sau Ungaria. Reticienta se datoreaza lipsei unor reglementari legale care sa stimuleze atitudini antreprenoriale, dar si lipsei de educatie in domeniul afacerilor pe cont propriu, educatie pentru care europenii investesc anual. De altfel, tara noastra este printre putinele state europene care nu au pana astazi o strategie de abordare a educatiei antreprenoriale”, a declarat Péter Barta, directorul general al Fundatiei Post-Privatizare.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: ue IMM afaceri