x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment CUMPLIT lansat de Radu Tudor

Avertisment CUMPLIT lansat de Radu Tudor

23 Mar 2016   •   16:03
Avertisment CUMPLIT lansat de Radu Tudor

Radu Tudor face pe blogul său o analiză a situației în care se află Europa după atentatul de marți dimineață de la Bruxelles.

''Al 3 lea atentat terorist major intr-o capitala europeana in decurs de un an ma determina sa lansez cateva concluzii intr-o analiza succinta :

Terorismul este bine infiltrat in Europa dinaintea valului migrationist. Cazurile Paris si Bruxelles ma indeamna sa cred ca vor mai exista si alte atentate, capacitatea de a lovi fiind mai dezvoltata decat cea de a preveni

Amenintarea concreta a Europei demonstreaza o incapacitate institutionala nationala si continentala. Serviciile de informatii europene nu au acelasi set de valori, aceleasi repere, Magistratii si politicienii ignora in mod inconstient de multe ori semnalele trase de serviciile de informatii

Europa, asa cum arata ea astazi, e setata pe niste valori pe timp de pace. Azi avem un razboi. Unul deschis, perfid si foarte dur. Daca Europa nu intra prin institutiile sale intr-o logica de razboi cu terorismul, sa ne asteptam la alte atentate grave. La alti morti nevinovati.

Daca nu ne schimbam stilul de viata, nu acceptam masuri radicale in domeniu antiterorist si mestecam aceleasi sloganuri paguboase lansate de ONG-uri dubioase, vom fi partasi la moartea semenilor nostri. Principii teoretice sau viata – ce alegem in lupta cu terorismul?

A fost Madrid 2004. Londra 2005. Paris de 2 ori in 2015. Bruxelles 2016. La Istanbul am pierdut sirul. Cine urmeaza? Este limpede ca prin efortul actual, nu vom reusi sa prevenim urmatorul atentat in spatiul european. Din care face parte si Romania'', a scris realizatorul Antena 3 Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor