x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment de la nunţiul apostolic

Avertisment de la nunţiul apostolic

19 Ian 2012   •   21:00

Nuntiul apostolic in Romania, Francisco-Javier Lozano, a afirmat ieri la Cotroceni ca exista pericolul ca demnitatea umana si drepturile omului sa fie sacrificate in unele tari, pentru a combate criza globala.

'Anul 2011 ne-a aratat gravitatea problemelor cu care se confrunta lumea noastra si faptul ca avem de-a face cu adevarat cu o criza globala. Nimeni nu a ramas neatins de dificultatile economice, insa cei saraci le vor simti mai mult decat oricine altcineva.

Intotdeauna cei saraci si cei dezavantajati sunt cei care sufera primii si care sufera cel mai mult. Pericolul este ca demnitatea umana si drepturile omului ar putea fi sacrificate in masurile luate pentru a raspunde problemei in diferite tari ale lumii', a spus nuntiul apostolic. Acesta a amintit ca poporul roman a aratat in trecut ca are calitatile necesare pentru a depasi mari dificultati: 'Credinta crestina a poporului roman l-a invatat cum sa reziste in timpuri problematice, cum sa aiba rabdare si cum sa aiba grija de ceilalti.'

×
Subiecte în articol: observator