x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment: În ultimele zile, cazurile de COVID-19 au crescut cu 30%!

Avertisment: În ultimele zile, cazurile de COVID-19 au crescut cu 30%!

08 Iul 2020   •   20:55
Avertisment: În ultimele zile, cazurile de COVID-19 au crescut cu 30%!

Secretarul de stat, Raed Arafat, atrage atenția că în ultimele zile numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu 30%, iar singura modalitate de a gestiona această situație fără măsuri restrictive este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile.

Arafat a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că trendul este crescător în privința cazurilor de COVID-19 din țara noastră.

„Este cert că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greșesc, cu vreo 30 și ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare”, a spus Arafat.

Acesta a vorbit și despre un studiu al Universității Yale din SUA, potrivit căruia mai mult de 50% din infecțiile COVID-19 sunt transmise de oameni infectați, dar fără simptome, care nu tușesc, nu strănută, nu au febră și pe care nu îi bănuim că ne pot infecta.

În astfel de situații, spune Arafat, este important ca cetățenii să înțeleagă că „libertatea individuală are limitele ei”.

„Această limită este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalți din jurul meu și, fără voia lor și fără chiar cunoștință, pentru că ei pot să treacă pe lângă tine, tu ești un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau ești simptomatic, strănuți, tușești, dar te simți bine. Există și această formă. Te duci acasă la familia ta. Tu spui că te izolezi, ești cu familia, strănuți, tușești, după care familia ta merge și lucrează, merge la lucru, copilul merge și se joacă cu copiii vecinilor și așa mai departe. Această boală se răspândește. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuși libertatea populației și a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a mai spus Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în România a fost depășit pragul de 30.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 555 de noi cazuri de COVID-19.

Raed Arafat spune că nu se poate vorbi, în acest moment, de o nouă etapă de relaxare a restricțiior, cât timp în România s-au înregistrat 555 cazuri noi de coronavirus în 24 de ore.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raed Arafat