x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare meteo - Ploi abundente in Banat si in Oltenia

Avertizare meteo - Ploi abundente in Banat si in Oltenia

de Anca Ardeleanu    |    13 Feb 2007   •   00:00

Potrivit unei avertizari date de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), cotata cu cod galben, astazi si maine va ploua pe arii extinse in toata tara, iar in Banat, Oltenia si in zona montana aferenta acestor regiuni cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 35... 40 l/mp.

De asemenea, si hidrologii de la Institutul National de Hidrologice si Gospodarire a Apelor au transmis o avertizare, tot ieri-dimineata, avertizare cotata cu cod galben, respectiv cod portocaliu. Ei avertizau ca, in urma precipitatiilor din ultimele 24 de ore, a topirii stratului de zapada si a ploilor ce vor veni in urmatoarele doua zile, se vor produce cresteri semnificative de debite si niveluri pe raurile din bazinele hidrografice afectate.

COTE. Astfel, potrivit avertizarii cod galben, vor fi depasiri ale cotelor de atentie pe cursurile inferioare ale raurilor din judetele Maramures, Satu-Mare, Salaj, Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj si Dolj. De asemenea, avertizarea cod portocaliu specifica producerea unor depasiri ale cotelor de inundatie pe cursurile superioare si mijlocii ale raurilor din bazinul Crisul Alb si Timis.

×
Subiecte în articol: observator