x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avion rusesc de patrulare maritimă, interceptat desupra Mării Negre de avioanele Typhoon de la Kogălniceanu

Avion rusesc de patrulare maritimă, interceptat desupra Mării Negre de avioanele Typhoon de la Kogălniceanu

24 Aug 2018   •   17:09
Avion rusesc de patrulare maritimă, interceptat desupra Mării Negre de avioanele Typhoon de la Kogălniceanu
Sursa foto: Be-12

Avioane de vânătoare britanice, desfăşurate în România la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, au interceptat joi deasupra Mării Negre un avion rusesc de patrulare maritimă, în al doilea incident de acest fel survenit de la începutul săptămânii, a anunţat vineri Ministerul britanic al Apărării, citat de agenţia Reuters. 

Avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (RAF) au decolat de la baza Kogălniceanu în urma semnalării prezenţei unui avion rusesc de tipul Be-12, care decolase din Crimeea şi zbura în direcţia sud-vest deasupra Mării Negre. 

Această nouă operaţiune survine la o zi după interceptarea miercuri dimineaţă, tot de către avioanele Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force, a două avioane de luptă ruseşti Su-30 Flanker în apropiere de spaţiul aerian al NATO deasupra Mării Negre. 

Săptămâna trecută, şase bombardiere ruseşti tip Sukhoi Su-24 Fencer au fost interceptate deasupra Mării Negre de avioane de vânătoare britanice desfăşurate în România şi care securizează spaţiul aerian al NATO.

AGERPRES

×