x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avionul ce trebuia să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza

Avionul ce trebuia să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza

de Mediafax    |    15 Apr 2012   •   08:24
Avionul ce trebuia să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza

Aeronava care urma sa aduca la Suceava Lumina Sfanta de la Ierusalim nu a putut ateriza, sambata seara, pe aeroportul sucevean din cauza conditiilor meteorologice, astfel ca zborul a fost redirectionat spre Aeroportul din Iasi, de unde a plecat spre Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

Sambata seara, la Aeroportul Suceava erau sute de preoti din judete ale Moldovei si din Cernauti care asteptau Lumina Sfanta si care au fost foarte dezamagiti cand au auzit anuntul ca avionul nu poate ateriza pe Aeroportul din Suceava si ca va fi redirectionat la Iasi.

O parte dintre acestia au spus ca se duc inspre Iasi si ca spera sa ia de acolo Lumina Sfanta pe care sa o duca apoi la bisericile lor, in timp ce altii spuneau ca vor merge duminica sa ia lumina de la Arhiepiscopia Sucevei.

In schimb, preotii veniti din Cernauti au spus doar atat: "Amu, plecam acasa!".

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a aflat in avionul ce a adus Lumina Harica, a declarat ca reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor care s-a aflat in delegatia BOR ce a fost la Ierusalim, preotul Catalin Axinte, a plecat spre Suceava cu un autoturism, urmand ca Lumina Sfanta sa fie oferita credinciosilor care participa la Slujba de Inviere ce va fi oficiata la Manastirea "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" de IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

Flutur a spus ca pe aeroportul din Iasi s-au aflat mai multi preoti din zona si de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, care au luat lumina ce a fost oferita de reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Presedintele CJ Suceava a mentionat ca in acest an a fost extrem de aglomerat la Ierusalim si ca delegatia BOR a plecat foarte tarziu spre tara.

×