x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat al Baroului Bacău reţinut pentru santaj

Avocat al Baroului Bacău reţinut pentru santaj

de Violeta Fotache    |    16 Mar 2011   •   15:08

Neculai Mihăilă, avocat în cadrul Baroului Bacău, a fost reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia de şantaj. Totodată a fost reţinut pentru 24 de ore şi cel care l-a instigat pe avocat la comiterea acestei infracţiuni: Ciprian Sorin Florea, administrator al SC Trio Salt SRL Braşov, informează DNA.

 Conform anchetatorilor, Florea Ciprian Sorin, administrator al unei societăţi comerciale în cadrul căreia funcţionează restaurantul „Calypso” din Braşov, a luat la cunoştinţă despre o altercaţie ce a avut loc în incinta restaurantului său, la sfârşitul lunii februarie 2011, între denunţător şi o altă persoană. În acest context, în cursul lunii martie 2011, în scopul de a obţine în mod injust o sumă de bani de la denunţător, l-a determinat pe avocatul Mihăilă Neculai să-i creeze denunţătorului o stare de temere cu privire la acest eveniment şi să-l constrângă să-i dea suma de 4.000 de euro. „În concret, în condiţiile în care nu exista nici o înţelegere între  Mihăilă Neculai şi victimă, avocatul i-a relatat denunţătorului că, în urma altercaţiei, cealaltă persoană a suferit leziuni care i-au provocat desfigurarea şi l-a convins să îi remită suma de 4.000 de euro, ameninţându-l că, în caz contrar, victima va formula plângere penală împotriva sa pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, faptă pedepsită cu închisoarea.”, se arată în comunicatul DNA.

Avocatul şantajist a fost prins în flagrant marţi după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi.

Cei doi vor fi duşi la Curtea de Apel Braşov cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

×
Subiecte în articol: dna avocat retinut curtea de apel brasov