x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat bucureştean reţinut pentru mită de 6000 de euro

Avocat bucureştean reţinut pentru mită de 6000 de euro

de Violeta Fotache    |    07 Mar 2011   •   14:45

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de inculpatul STOIAN VASILE, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada februarie-martie 2011, inculpatul Stoian Vasile, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la un bărbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă un angajat din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” în scopul obţinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situaţia juridică. Persoana de la care au fost pretinşi banii era cercetată în stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane. Actul medical ce urma a fi obţinut prin acte de corupţie viza calcularea retroactivă a alcoolemiei până la o valoare sub limita răspunderii penale.
La data de 6 martie 2011, Stoian Vasile a primit de la cei trei intermediari suma de 3.500 euro şi 10.300 lei în scopul menţionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 6 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 7 martie 2011 a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

×
Subiecte în articol: dna avocat retinut