x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocata fraţilor Hassan şi Mehdi Awdi a fost reţinută. Violeta Oancea este acuzată de spălare de bani şi favorizarea infractorului

Avocata fraţilor Hassan şi Mehdi Awdi a fost reţinută. Violeta Oancea este acuzată de spălare de bani şi favorizarea infractorului

29 Noi 2012   •   15:55
Avocata fraţilor Hassan şi Mehdi Awdi a fost reţinută. Violeta Oancea este acuzată de spălare de bani şi favorizarea infractorului

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Buzău, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a Violetei Oancea, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, "pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea  banilor şi favorizarea infractorului".

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Violeta Oancea "a conceput şi redactat un contract de împrumut cu gaj general, cu menţiuni nereale, atestând in fals existenta unui împrumut,  prezenţa părţilor – Necula Dorian şi Lîlă Verginica precum şi semnarea contractului la sediul cabinetului  avocaţial".

"Acest contract a fost ulterior utilizat pentru justificarea provenienţei sumei de 50.000 de Euro, in faţa autoritarilor judiciare italiene, care ii cercetau pe inculpaţii  Radu Narcis Gheorghe şi Lîlă Verginica, în stare de arest preventiv,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane si proxenetism.

In cursul lunii noiembrie 2012, inculpata Oancea Violeta i-a remis inculpatei Lîlă Verginica un exemplar in original al contractului,   în scopul justificării sumei de 350.000 lei, deţinută într-un cont bancar, în privinţa căreia era dispusă măsura sechestrului asigurator.

Pentru a disimula falsificarea contractului, inv. OANCEA VIOLETA, a adus modificări registrului de înregistrare a actelor juridice, înscriind contractul de împrumut la poziţia unui contract de comodat, privind alte părţi, prin menţiuni înscrise peste înregistrarea iniţială", se mai arată în comunicatul procurorilor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat Curţii de Apel Ploiesti arestarea preventivă a avocatei pentru o perioadă de 29 de zile.

Potrivit Antena3, Violeta Oancea este cea care îi reprezintă în instanţă pe fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, cercetaţi de DIICOT pentru fraudarea Rodipet şi CFR Mesagerie.


×