x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul dat în lucru de Blejnar reacţionează pe facebook la scandalul stenogramelor

Avocatul dat în lucru de Blejnar reacţionează pe facebook la scandalul stenogramelor

30 Oct 2012   •   09:53
Avocatul dat  în lucru de Blejnar reacţionează pe facebook la scandalul stenogramelor
Propaganda băsistă a încercat să-l scoată pe Chitic rudă cu Patriciu

Avocatul bucureştean cercetat la comanda lui Sorin Blejnar de ANAF după ce a avut imprudenţa „să se ia-n gură” cu Traian Băsescu în proximitatea faimoasei terase „Cireşica” de la Neptun a postat un amplu mesaj pe facebbok după ce a citit stenogramele care-l vizau.

“Iată că au apărut alte stenograme în care apar ca fiind cercetat în răspăr de cei de la fisc, și fără să vreau încep să citesc printre rândurile stenogramelor ca în cărțile de tarot ale Mamei Omida, dezvăluindu-mi trecutul, prezentul și Doamne ferește și viitorul…Privind în urmă, este evident acum pentru mine că slugile băsiste erau convinse la acel moment că tot "poporul" îl stima, îl venera pe cel mai iubit fiu al poporului și că nimeni, chiar nimeni nu îl putea critica pe Băsescu decât dacă era plătit… plătit desigur de către Rompetrol și Patriciu (opozant la acea data al "Mărețului Cârmaci")!”, scrie Dan Chitic.

El povesteşte, de asemenea, cum unul dintre cei mai înverşunaţi şi transparenţi  propagandişti portocalii încerca să-l scoată, cumva, rudă cu magnatul petrolist. “Acum pot înțelege mult mai bine ce era în mintea lui Dan Tapalagă, "maestrul de ceremonii băsiste" de la Hotnews, care m-a sunat personal în zilele acelea pentru a mă întreba dacă sunt… rudă cu Patriciu! I-am răspuns atunci că nu sau că în orice caz nu am nicio idee despre acest fapt și, în același timp, i-am cerut insistent ca dacă are vreo informație în acest sens să mă înștiințeze neîntârziat… mai ales dacă află cumva că sunt fiul rătăcit al acestuia. Nu știu dacă Tapalagă a luat în serios sau nu spusele mele, dar îmi aduc aminte că, deși eram extrem de stresat în acele zile, imediat după sfârșitul convorbirii telefonice, am început să râd de unul singur în fața mânăstirii Cașin imaginându-mi cum aș fi mers la petrolistul Riciu și, în fața camerelor celor de la "Acces dinrect" sau de la Măruță, să-i strig mogulului: taaatăăăăă!

Revenind în prezent, la doi ani de la "eveniment", este evident faptul că băsferatu a fost (și cred că a rămas) foarte supărat pe mine. Nu asta mă deranjează, căci eu sunt și mai furios pe el decât eram atunci, însă trebuie să recunosc că nu încetez să aprofundez lecția de viață primită "gratuit" în acele zile: dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii. Sper totuși ca, în urma acestor din urmă dezvăluiri, și ultimii "prieteni" care m-au acuzat că resortul gestului meu ar fi fost obținerea de publicitate gratuită își vor da seama în sfârșit de ce o asemnea "reclamă" nu mi-am dorit-o nicio secundă și de ce nu mi-a adus în ultimii doi ani decât majore deservicii. În ceea ce privește viitorul, nu vreau, chiar nu vreau să-mi imaginez ce se va întâmpla în situația în care băsiștii vor reveni la putere. Și deși trebuie să recunosc că sunt deja sătul, dezamăgit și pe alocuri chiar scârbit de politichia dâmbovițeană, un lucru este cert pentru mine: cu oricât de puțin portacaliu la putere viitorul chiar nu sună bine!”

×
Subiecte în articol: stenograme Dosarul Blejnar Dan Chitic