x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Elenei Udrea: Nu a existat majoritate în Parlament. Hotărârea este de neavizare a arestării preventive

Avocatul Elenei Udrea: Nu a existat majoritate în Parlament. Hotărârea este de neavizare a arestării preventive

24 Feb 2015   •   09:20
Avocatul Elenei Udrea: Nu a existat majoritate în Parlament. Hotărârea este de neavizare a arestării preventive

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, în această dimineață, că votul din plenul Camerei Deputaților privind încuviințarea solicitărilor DNA pe numele fostului ministru nu sunt valabile.

Potrivit lui Striblea, regulamentul cere o majoritate de 50+1 % pentru ca o astfel de solicitare să fie aprobată. Deși majoritatea de 50+1 este raportată la numărul membrilor prezenți, Striblea spune că este nevoie de votul a jumătate dintre deputații aleși pentru a aviza cererea DNA.

"Ieri nu a fost împlinită majoritate. Articolul 24 spune să existe o majoritate de 50+1. La o chestiune atât de gravă, trebuie să existe o bază de date calificată, adică minimum 199 de voturi. Legea 96 pe 2006 a fost modificată în 2013. Nu știu dacă vom contesta, dar vom spune că hotărârea este un vot de neavizare, din moment ce nu există o majoritate. Asta vom spune și în fața procurorilor. Propunerea de arestare preventivă nu va putea fi făcută pentru că nu a fost majoritate”, a explicat Striblea.
 
Reamintim că plenul Camerei Deputaților a încuviințat cererea DNA cu 170 de voturi pentru și 118 voturi împotrivă.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea marisu striblea