x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la starea de sănătate a lui Sorin Oprescu

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la starea de sănătate a lui Sorin Oprescu

24 Sep 2015   •   12:31
Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la starea de sănătate a lui Sorin Oprescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat joi că s-a autosesizat în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv şi care reclamă probleme medicale.

Ciorbea a precizat că Oprescu va fi vizitat de o echipă din care vor face parte reprezentanţi ai instituţiei, un medic şi un reprezentant al unui ONG.

"Am dispus să efectuăm mai mult decât o anchetă, şi anume o vizită (...). În foarte scurt timp, se vor deplasa la Arestul Capitalei doi reprezentanţi ai instituţiei noastre, un medic şi un reprezentant al unei organizaţii nonguvernamentale specializate. Se va discuta cu domnul Oprescu, în primul rând să vedem care e situaţia, se face o primă apreciere de către medicul care va face parte din componenţa acestei echipe. Se va discuta cu conducerea Arestului şi se vor face verificări. I-am prevenit pe cei din conducere că vor avea această vizită", a afirmat Victor Ciorbea, la Palatul Parlamentului.

El a spus că a luat această decizie în urma declaraţiilor publice făcute de avocaţi. "Am înţeles că este foarte serios pus sub semnul întrebării dreptul la sănătate", a adăugat Victor Ciorbea.

×
Subiecte în articol: victor ciorbea