x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului: Statul trebuie să combată și virusul rujeolic. Sunt 20.000 de cazuri, 64 decese

Avocatul Poporului: Statul trebuie să combată și virusul rujeolic. Sunt 20.000 de cazuri, 64 decese

04 Mai 2020   •   17:52
Avocatul Poporului: Statul trebuie să combată și virusul rujeolic. Sunt 20.000 de cazuri, 64 decese
Sursa foto: Victor Stroe

În contextul evoluției epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului arată că autoritățile statului trebuie să ia măsuri și în direcția prevenirii și combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia, conform unui comunicat transmis luni.

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților cetățenilor, își manifestă îngrijorarea față de creșterea constantă a numărului de cazuri de rujeolă confirmate pe teritoriul României, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese”, arată Avocatul Poporului.

De asemenea, sursa citată arată că rujeola are anual două episoade de epidemie, primăvara și toamna, în prezent aflându-ne în mijlocul unui astfel de episod.

„Conform unui comunicat de presă, UNICEF atrage atenția că 117 milioane de copii din 37 de țări ale lumii riscă să nu beneficieze de imunizarea împotriva rujeolei din cauza condițiilor impuse de epidemia de SARS-COV2. Organizația Mondială a Sănătății a formulat recomandări privind vaccinarea în
timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmând că „statele trebuie să ia orice măsură este posibilă pentru a preveni pierderi de vieți ce pot fi evitate prin vaccinare”. Avocatul Poporului reiterează faptul că, nu doar combaterea coronavirusului trebuie să preocupe autoritățile statului, în contextul în care, lipsa unor servicii medicale adecvate în această perioadă poate conduce la mai multe pierderi de vieți omenești, decât în cazul Covid-19”, arată instituția.

Avocatul Poporului precizează că a adresat o solicitare ministrului sănătății încă din data de 10 aprilie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avocatul poporului rujeola