x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2011: Subiectele extrase pentru proba obligatorie a profilului - istorie sau matematică

BAC 2011: Subiectele extrase pentru proba obligatorie a profilului - istorie sau matematică

29 Iun 2011   •   09:13
BAC 2011: Subiectele extrase pentru proba obligatorie a profilului - istorie sau matematică

Candidatii la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an sustin astazi proba scrisa obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de MECTS. Absolventii de liceu sustin, timp de trei ore, examenul la matematica sau istorie, in functie de profil.

BAC 2011 - Subiectele extrase la Istorie
● La primul subiect al probei scrise la istorie, elevii au avut de raspuns la sapte intrebari,ajutati de doua texte despre Vlad Tepes si Matei Basarab.

● Al doilea subiect a fost despre istoria Europei. Elevii au avut de raspuns la sase intrebari, pe baza fragmentului dat.

● Subiectul al treilea a constat elaborarea unui eseu, de aproximativ doua pagini, despre statul roman modern si relatiile internationale din secolul al XIX-lea si prima jumatate a secolului al XX-lea.

BAC 2011 - Subiectele extrase pentru proba de Istorie - format pdf

BAC 2011 - Subiectele extrase la Matematica

BAC 2011 - Subiectele extrase pentru proba de Matematica - format pdf



Citeste si Prinsi la copiat: Aproape toti elevii unui liceu din Hunedoara, dati afara de la BAC

Proba la matematica este principalul obstacol al elevilor de clasa a XII-a in fiecare an, iar rezultatele simularilor din 2011 indica faptul ca subiectele pun mari probleme pentru 40-60% dintre elevi.

Rezultatele examenului vor fi afisate la 3 iulie, iar in 4 iulie, intre orele 8:00 si 12:00, se vor putea depune eventualele contestatii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afisate la 8 iulie.

CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2011

In perioada 11-15 iulie, vor avea loc inscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfasura in perioada 22 august-7 septembrie.Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in organizarea si derularea examenului national de bacalaureat.

Bacalaureat Big Brother. Vezi ce patesti daca esti prins copiind

Pana acum 17 elevi au fost eliminati bacalaureat dupa ce au incercat sa copieze cu ajutorul telefoanelor mobile sau a fituicilor. Absolventii de liceu eliminati sunt din Bucuresti si nu vor mai putea da bacalaureatul pana in august 2012.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, declara, la inceputul lunii mai, ca la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia si avertiza ca "daca altii nu vor fi vigilenti", ce s-a intamplat in vami se va intampla si in educatie.

"Cuvantul cheie la bacalaureat este stabilitate. Continutul probelor si modul de desfasurare este cvasiidentic cu cel de anul trecut, mai putin calendarul. Ca element de noutate au fost intarite masurile care vizeaza politica MECTS de toleranta zero fata de frauda. Cel mai puternic semnal de reforma, nu doar in educatie si in societate, este sa avem toleranta zero fata de frauda", a apus ministrul Educatiei.

Funeriu a precizat ca au fost luate cateva masuri pentru eliminarea fraudei, solicitandu-se inspectoratelor scolare sa asigure pentru organizarea bacalaureatului cat mai multe sali de clasa prevazute cu camere de luat vederi.

"Reamintesc ca este interzis accesul in sala cu telefone mobile sau alte astfel de instrumente. Tot pe palierul preventiei au fost transparentizate toate masurile, astfel ca organizatii de parinti si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale care au fost acreditate de catre inspectoratul scolar judetean vor putea sa aiba acces la tot ceea ce tine de supravegherea examenelor si la procedurile de desfasurare a bacalaureatului", a mai spus Funeriu.

Demnitarul spunea ca masurile de securitate au fost sporite si ca cei care copiaza vor fi si mai drastic sanctionati, urmand sa fie eliminati si sa primeasca interdictie de a participa la doua sesiuni ulterioare.

Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru ca a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 si nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul sa se inscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012. (V.M.)

×