x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2011: Vezi rezultatele finale pe judeţe, după contestaţii

BAC 2011: Vezi rezultatele finale pe judeţe, după contestaţii

08 Iul 2011   •   06:31
BAC 2011: Vezi rezultatele finale pe judeţe, după contestaţii

Emotii pentru zeci de mii de absolventi de liceu. Astazi se afiseaza rezultatele finale de la bacalaureat, dupa rezolvarea contestatiilor! Elevii au solicitat recorectarea a peste 80.0000 de lucrari, de doua ori mai multe ca anul trecut, cele mai multe fiind la Limba si literatura romana si Matematica.

Surse din minister au declarat pentru Antena 3 ca ar fi fost admise 1% din totalul contestatiilor depuse in tara.

Promovabilitatea primei sesiuni a examenului de bacalaureat la nivelul intregii tari, inainte de depunerea contestatiilor, este de 44,47%.

● Cititi si: Bacalaureat 2011- "Si totusi nu-i dezastru"

Cluj - circa 30% din cele 88 de contestatii depuse de elevii Liceului "Bathory Istvan" au fost admise. La Liceul "Cuzdrioara", in urma rezolvarii contestatiilor, niciunul dintre elevi nu a trecut examenul.

● Cititi si: Un elev care luase Bac-ul a picat examenul la recorectare

Baia Mare - Majoritatea elevilor care au contestat rezultatele la examenul de Bacalaureat nu au reusit sa obtina note de trecere. Dintre cele 2750 de contestatii depuse, 900 au fost la limba si literatura romana, 850 la matematica si restul la celelalte materii.

Brasov - Rata de promovare a crescut cu aproximativ 0,15 la suta, de la 45,89 la suta, cat s-a inregistrat initial, dupa rezolvarea contestatiilor depuse de elevii brasoveni, informeaza Mediafax.

Botosani - Aproximativ doua treimi din lucrarile contestate de candidatii la bacalaureat vor ramane cu notele initiale, in timp ce 700 de lucrari vor avea nota modificata, majoritatea notelor fiind marite.

Salaj - 192 din cele 659 de contestatii depuse in urma examenului de bacalaureat au avut ca rezultat modificarea notei initiale. Noua candidati care fusesera respinsi au reusit sa promoveze examenul.

Arad - Rata de promovare la examenul de bacalaureat a crescut cu un procent dupa recorectarea lucrarilor contestate.

Constanta - Gradul de promovare la bacalaureat a crescut de la 57,6 la 58% dupa solutionarea contestatiilor. In judet au fost depuse circa 3.000 de contestatii.

● Cititi si: Profesoare de la un liceu din Sangeorz-Bai, cercetate penal pentru trafic de influenta la BAC

Dupa centralizare, ministerul Educatiei a inregistrat 80.160 de solicitari de recorectare a lucrarilor, dublu fata de 2010, cele mai multe fiind la Limba si literatura romana si Matematica.

26.580 au fost la Limba si literatura romana, 25.527 la Matematica, 9.568 la Biologie, 4.978 la Geografie, 3.281 la Istorie, 3.156 la Fizica, iar la limba materna au contestat notele obtinute 675 de candidati. Cele mai multe contestatii la examenul de bacalaureat, respectiv 91.040, au fost inregistrate in Bucuresti.

● Cititi si: Bac 2011 - Note mai mici dupa contestatii in Hunedoara

VEZI AICI REZULTATELE FINALE PE JUDETE

Cei care nu s-au putut prezenta la prima sesiune a examenului de bacalaureat, sau care s-au prezentat dar nu au obtinut media necesara obtinerii diplomei, se pot inscrie pentru cea de-a doua sesiune intre 11 si 15 iulie. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la Limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august.

Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la Limba materna, in zilele de 23 si 24 august - la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august va avea loc evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de Limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii.

Afisarea rezultatelor la cea de-a doua sesiunea a BAC-ului se va face in 4 septembrie pana la ora 16:00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie. (V.M.)

×