x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2015 în Belgia. Proba de istorie, anulată parţial după publicarea unui subiect pe Facebook

BAC 2015 în Belgia. Proba de istorie, anulată parţial după publicarea unui subiect pe Facebook

16 Iun 2015   •   08:58
BAC 2015 în Belgia. Proba de istorie, anulată parţial după publicarea unui subiect pe Facebook
BACALAUREAT 2015.  Liceenii belgieni vor fi scutiţi marţi de o parte din proba la istorie în CESS, echivalentul bacalaureatului în sistemul de învăţământ local, după difuzarea subiectului pe reţelele de socializare în ajunul examenului, relatează AFP.

Citeşte şi Primele rezultate la Bac: „Nu sunt obişnuiţi să comunice”

Această decizie a fost anunţată de ministrul educaţiei în Belgia francofonă, Joelle Milquet, citată într-un comunicat de serviciile sale. Ea a denunţat 'iresponsabilitatea autorilor acestor scurgeri'.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015 REZULTATE. Aproape 70% din elevi comunică excelent în limba română

Ministrul 'va depune plângere împotriva autorilor necunoscuţi pentru violarea secretului profesional' şi va cere administraţiei sale 'organizarea altor metode de transmitere de acum înainte securizate', au adăugat serviciile sale.

Citeşte şi Bacalaureat 2015. Modele de subiecte pentru evaluare COMPETENŢE DIGITALE

BACALAUREAT 2015. Una dintre cele patru părţi ale examenului la istorie, care constă pentru liceeni în a realiza sinteza unui dosar legat de actualitatea secolului al XX-lea, a fost difuzată luni pe Facebook şi pe alte reţele de socializare, potrivit imaginilor reluate de presa belgiană.

Citeşte şi Bacalaureat 2015. Ce să faci cu două sau trei zile înainte de examen cât şi în timpul acestuia şi... după ce-l termini

Tema - valul de atentate care a afectat Europa în anii 1960-1970 şi cum au răspuns autorităţile germane şi italiene - nu a mai avut deci secrete pentru elevi.

Această parte a examenului a fost deci anulată, dar celelalte trei - menţinute.

Citeşte şi Bacalaureat 2015. Ce mâncăm în timpul examenelor

Circa 60.000 de elevi francofoni înscrişi în ultimul an de liceu la Bruxelles şi în Wallonia (sudul ţării) au început luni dimineaţa cu proba de limbă franceză examenul care le va permite să obţină Certificatul de Învăţământ Secundar Superior (CESS), echivalent bacalaureatului.

Citeşte şi Bacalaureat 2015. Elev din Tulcea a solicitat timp suplimentar pentru examene

BACALAUREAT 2015.  Una dintre întrebările examenului de franceză - 'Care este specificul literaturii belgiene ? ' - fusese şi ea difuzată anterior, potrivit unor elevi care şi-au exprimat surprinderea pe canalul privat RTL-TVI.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015. Un elev din Sibiu eliminat de la prima probă pentru că a copiat

Ministrul nu a indicat, luni, dacă rezultatele la această probă vor fi validate.

×
Subiecte în articol: BAC 2015 bacalaureat 2015 belgia istorie