x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC-ul profesional a trecut de Senat

BAC-ul profesional a trecut de Senat

17 Sep 2012   •   14:21
BAC-ul profesional a trecut de Senat

Senatul a adoptat luni, cu 73 de voturi "pentru" si 15 "impotriva", legea privind bacalaureatul profesional, propusa de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Legea prevede un examen diferentiat, cei care vor opta pentru BAC-ul profesional neavand dreptul de se mai inscrie in unitati de invatamant superior.

Absolventii de liceu care sustin si promoveaza examenul de bacalaureat profesional dobandesc, potrivit legii, diploma de bacalaureat profesional, care le da dreptul de acces pe piata muncii.

Legea da dreptul oricarui elev de a da acest examen, indiferent de profilul liceului absolvit, pentru ca disciplina de educatie antreprenoriala este parcursa de toti liceenii.

Conform legii, examenul pentru bacalaureatul profesional nu schimba continutul programei pe care elevii au parcurs-o pe timpul anilor de liceu, iar probele din examenul de bacalaureat profesional vor avea loc inaintea probelor scrise de la examenul de bacalaureat national.

Pentru bacalaureatul profesional, elevii vor sustine doua probe: un proiect si o proba practica, precum si o lucrare scrisa la educatia antreprenoriala. Probele de competente sunt comune si la bacalaureatul national si la bacalaureatul profesional.

Mai mult, un absolvent de liceu care sustine bacalaureatul profesional dar se razgandeste in aceeasi sesiune, dupa o sesiune sau doua sesiuni de bacalaureat, el poate sustine, ulterior, probele scrise de la bacalaureatul national, care permite accesul la invatamantul superior.

×
Subiecte în articol: senat profesionala bacalaureat 2012