x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat 2010 cu numai 3 probe

Bacalaureat 2010 cu numai 3 probe

de Alexandra Stoica    |    01 Iul 2009   •   00:00

Examenul de bacalaureat de anul viitor ar putea fi schimbat de anul viitor, după cum a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. De asemenea, tot din 2010, se va renunţa la tezele unice.



Potrivit noului plan, examenul de bacalaureatul va consta numai din trei probe scrise în funcţie de profil, organizate la sfârşitul ciclului liceal. Cele două probe orale, la limba română şi la limba străină vor fi susţinute în timpul clasei a XII-a şi nu în timpulexamenului. Ministrul Educaţiei a mai spus că după examenul de bacalaureat elevii vor primi atestate care să certifice competenţele dobândite în ciclul preuniversitar.

Despre tezele unice, ministrul a explicat că vor fi înlocuite cu evaluări de tip PISA (Programme for International Student Assessment) a competenţelor, care presupun testări anuale cu întrebări de la multe discipline. "Trebuie să renunţăm la teze. Vom face evaluări de tip PISA, adică teste de scriere şi citire şi de matematică, pe durata
anului. Totodată, bacalaureatul va avea trei probe scrise: una la română, susţinută de toată lumea, la matematică pentru cei de la filiera tehnologică şi istorie pentru ceilalţi şi câte o probă la alegere. De exemplu, pentru filiera tehnologică ar putea fi fizica, chimia, iar pentru ceilalţi ştiinţe socio-umane", a declarat marţi seara Ecaterina Andronescu, la Aeroportul "Henri Coandă", unde i-a întâmpinat pe elevii olimpici premiaţi la concursul balcanic de matematică.

×
Subiecte în articol: scoala