x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat cu absenţe şi foi goale

Bacalaureat cu absenţe şi foi goale

de Gabriela Antoniu    |    31 Aug 2011   •   21:00
Bacalaureat cu absenţe şi foi goale

78.082 de candidati au sustinut ieri proba obligatorie a profilului, in cadrul sesiunii a II-a a Bacalaurea­tului 2011. Majoritatea candidatilor s-au inscris pentru sustinerea probelor scrise, acolo unde in vara au fost cei mai multi picati.

La Bucuresti, Inspectoratul scolar a inregistrat un fenomen special la pro­ba de matematica a examenului de ieri. Multi tineri au parasit sala dupa o ora si jumatate dand foile goa­le, a declarat, pentru Mediafax, seful ISMB, Cristian Alexandrescu. 'Cred ca la aceasta proba au fost eliminati opt candidati. Dar am inre­gistrat un alt fenomen. Multi tineri au parasit sala dupa o ora si jumatate fara sa fi scris nimic pe foile de examen', a precizat inspectorul general scolar prof. Cristian Alexandrescu. Conform acestuia, probabil ca elevii nu au invatat nici pentru aceasta se­si­une si neavand posibilitatea de a co­pia s-au vazut nevoiti sa plece din exa­men. 'Probabil ca nu au invatat ni­mic. Masurile de securitate au fost la fel de exigente, astfel ca nici de aceas­ta data nu au putut copia. De aceea, probabil, au parasit examenul va­zand ca nu stiu sa rezolve nici un exer­citiu', a adaugat inspectorul ge­ne­­ral. Potrivit unor supraveghetori, au fost centre de examen in care, du­pa o ora si jumatate, patru clase de elevi au parasit salile. Profesorii de ma­tematica considera subiectul de la romana si matematica din toamna mai usor decat cel din vara. In schimb, elevii l-au apreciat ca fiind mult mai dificil.

Daca la Bucuresti au intrat si au dat foile goale, in doua judete 700 de elevi nu s-au mai prezentat la exa­men, potrivit Agerpres. Astfel, in judetul Gorj, din totalul celor 2.493 inscrisi pentru cea de a doua proba scrisa a Bacalaureatului, 469 de elevi au absentat de la examen, cei mai multi dintre acestia lipsind de la pro­ba de matematica. Doar 17 elevi au sus­tinut proba la istorie, in timp ce restul absolventilor au sustinut proba la matematica. Si in judetul Bistrita Nasaud 231 de candidati inscrisi la examenul de Bacalaureat nu s-au pre­zen­tat la proba de matematica, in timp ce la istorie a fost un singur ab­sent, potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Scolar Judetean. Numarul absentilor este mai mare decat cel inregistrat luni, la pro­ba de limba si literatura romana. In schimb, ieri nu a fost eliminat din concurs nici un candidat.

×
Subiecte în articol: educatie bac sesiunea de toamna