x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat penal

Bacalaureat penal

de Eugenia Mihalcea    |    16 Iun 2009   •   00:00

Profesorii care nu respectă metodologia de bacalaureat şi le dau elevilor soluţiile subiectelor, cei care înlocuiesc sau falsifică lucrări, ori colectează bani de la candidaţi, vor fi sancţionaţi penal.



De asemenea, nerespectarea metodologiei de examen duce la sancţiuni ce vor merge de la observaţii scrise sau diminuarea salariului de bază a dascălilor, până la excluderea din învăţământ. Membrii comisiilor de examen vor da declaraţii scrise că vor respecta metodologia de bacalaureat şi că nu au rude de până la gradul al patrulea printre candidaţii din centrul unde sunt prezenţi.

Ministrul Educaţiei a anunţat că profesorii care vor fi depistaţi că strâng bani de la elevi pentru protocol la bacalaureat vor fi sancţionaţi. Aceste reguli instituite pentru profesori vin la scurt timp după ce Ministerul Educaţiei a informat directorii de şcoli că liceenii care dau în această vară bac-ul nu au voie să intre în săli decât cu buletinul de identitate şi cu un instrument de scris.

Telefoanele mobile, precum şi orice posibilă sursă de informare vor fi lăsate la poarta şcolii. De asemenea, mersul la toaletă va fi mult mai strict supravegheat. Examenul de bacalaureat se va desfăşura în perioada 22 iunie-2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate la 5 iulie.

×
Subiecte în articol: observator