x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacău: Mii de băcăuni fără căldură şi energie electrică în ajun de Anul Nou în municipiu

Bacău: Mii de băcăuni fără căldură şi energie electrică în ajun de Anul Nou în municipiu

de Agerpres    |    31 Dec 2013   •   20:56

O avarie pe o conductă din reţeaua secundară de distribuţie a agentului termic produsă marţi după-amiază, urmată seara de o altă avarie în reţeaua electrică au lăsat fără căldură şi apă caldă sute de apartamente din zona de est a municipiului Bacăul şi în întuneric cartierele Şebăneşti şi Latea situate în aceeaşi zonă. 

Dispecerul de serviciu al Centralei Electrotermice Bacău a declarat pentru AGERPRES că s-a spart o ţeavă, fapt ce a afectat 17 puncte termice din cartierele Cornişa, Aleea Ghioceilor şi Milcov.

"Două echipe sunt pe teren şi nimeni nu va pleca acasă până când nu se remediază avaria", a indicat dispecerul CET, care a ţinut, însă, să precizeze faptul că lucrarea este un proces laborios, pentru că trebuie golită conducta, sudată şi, apoi, reumplută, ceea ce necesită timp. "Sperăm ca până la ora finalului de an să finalizăm lucrarea', a mai precizat acesta.

O avarie importantă s-a produs în reţelele secundare ale Bacăului şi în Ajunul Crăciunului, dar zona afectată a fost atunci în sudul municipiului.

În jurul orei 19,30 a încetat, tot ca urmare a unei avarii, şi furnizarea de curent electric în cartierul Şerbăneşti şi zona Leatea din estul Bacăului. Dispeceratul E.ON nu a putut fi contactat, iar deocamdată nici administraţia municipiului nu poate spune ce s-a întâmplat şi când va fi reluată alimentarea cu energie electrică a unei zone din municipiu unde locuiesc mai bine de 25.000 de persoane.

 

×