x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băieţel de 7 ani, dispărut în munţi

Băieţel de 7 ani, dispărut în munţi

de Paula Anastasia Tudor    |    24 Iul 2009   •   00:00
Băieţel de 7 ani, dispărut în munţi

Costi, un băieţel de 7 ani din Techirghiol, a dispărut miercuri seară din staţiunea Rânca, judeţul Gorj, situată la 1.600 de metri altitudine în Munţii Parâng.



Constantin (Costi) Velcev a ajuns la munte miercuri seară împreună cu bunicii. S-au cazat într-o cabană, unde îi aşteptau prieteni de-ai bunicilor, familia Constantin, ajunsă la Rânca încă de duminică seară. Nu apucaseră să facă nici o drumeţie pe munte, pentru că ziua de joi cei patru adulţi şi copilul şi-au petrecut-o vizitând oraşul Târgu-Jiu. După-amiază s-au întors la Rânca şi au început să pregătească cina.

ÎN PAPUCI DE PLUŞ
"Eu cu bunicul băiatului eram în spatele cabanei, făceam un grătar, iar copilul era în casă, cu bunica lui şi cu soţia mea. Costi a vrut să vină la noi, în spate şi, pentru că se făcuse puţin răcoare, bunica i-a pus o bluză de trening. În picioare avea nişte papuci de casă verzi, din'aceia de pluş, sub formă de căţei. A ieşit din casă, dar la noi nu a ajuns.

Când am intrat în casă, cu carnea pregătită, la circa 5 minute de când ieşise băiatul, am întrebat unde e. "Păi, cum, nu-i cu voi? Că a ieşit acum să vină la voi, în spate", a spus bunică-sa. Era, undeva, între orele 5:00 şi 6:00 seara. Copilul este cuminte, nu e unul zvăpăiat sau neascultător", ne-a povestit domnul Constantin, prietenul bunicilor. "Am început să-l căutăm prin curte, prin spate, apoi am luat toate vilele la rând, bătând din uşă-n uşă. Ne gândeam că s-a luat cu joaca, cu vreun copil, şi a intrat într-una din vile.

Pe la ora 7:00 am sunat la Dispeceratul naţional Salvamont, că am găsit numărul de telefon afişat undeva, în centrul staţiunii. Pe la 8:00 au venit şi salvamontiştii şi au început să-l caute."

ÎNTÂLNIREA CU TURISTUL
"Echipele noastre tocmai se întorseseră din căutarea unui alt turist rătăcit, în jur de ora 19:30, iar la ora 20:00 au început căutările băieţelului dispărut", spune directorul Salvamont Târgu-Jiu, Sabin Cornoiu. Tot el mai susţine că în staţiunea Rânca există în jur de 500-600 de cabane grupate, multe dintre ele în construcţie, aşa că salvamontiştii le-au luat la scotocit în primul rând pe acestea. În primele ore au căutat şi în locurile mai greu accesibile, în speranţa că băieţelul s-ar fi putut adăposti acolo. S-au efectuat scotociri şi-n canalizări.

Apoi, salvamontiştii s-au orientat spre pădure, zonă către care băieţelul ar fi fost văzut, de un turist, îndreptându-se. Martorul susţine că a încercat să afle de la copil încotro se duce, dar acesta nu i-a răspuns şi atunci s-a gândit că o fi localnic. "Ultima variantă este că băieţelul a plecat către munte, spre zona sălbatică", declară directorul Salvamont.

CĂUTAT FĂRĂ PAUZĂ
Directorul Salvamont a fost cel care a sesizat dispariţia copilului la Poliţie în jurul orei 22:00. "Imediat de la sesizarea dispariţiei, în zona turistică a fost instituit un punct de comandă, condus de adjunctul şefului IPJ Gorj, care coordonează activităţile de căutare" se menţionează în comunicatul de presă al IPJ Gorj. Căutările salvamontiştilor au continuat şi pe timpul nopţii, dar şi a doua zi dimineaţă, când li s-au alăturat 60 de poliţişti şi jandarmi. În timpul nopţii de joi spre vineri s-a căutat şi cu un câine de urmă, iar ieri la prânz s-a cerut şi ajutorul echipei canine de la Craiova.

Ieri, în jurul orei 18:00, au plecat din Bucureşti 50 de voluntari BGS, care vor participa la căutări cu 15 maşini şi opt ATV-uri.

SEMNALMENTE
Constantin Velcev are, la 7 ani, statura unui copil de 5-6 ani. Este slăbuţ, are părul şaten, puţin lung, ten alb, ochi verzi şi prezintă o aluniţă pe pometul obrazului stâng. A dispărut îmbrăcat cu un tricou alb, hanorac bleu pal cu fermoar, pantaloni de trening albaştri cu două dungi laterale albe. În picioare purta papuci de pluş verzi.

×
Subiecte în articol: observator copil disparut parang