x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Banca Mondială anunță noul manager de țară pentru România și Ungaria

Banca Mondială anunță noul manager de țară pentru România și Ungaria

31 Mai 2013   •   09:15
Banca Mondială anunță noul manager de țară pentru România și Ungaria

Banca Mondială anunță că doamna Elisabetta Capannelli este noul manager de țară pentru România, în cadrul vicepreședinției regionale Europa și Asia Centrală.

Funcția este localizată în biroul de țară România, iar Capannelli va îndeplini și atribuțiunile funcției de manager de țară pentru Ungaria, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale. În noua ei calitate, Capannelli va continua parteneriatul puternic împreună cu autoritățile celor două țări și va susține creșterea și calitatea portofoliului Băncii.

Capannelli, cetățean italian, s-a alăturat echipei Băncii Mondiale în 1998 ca economist în departamentul de dezvoltare urbană din regiunea Asia de Est și Pacific. A deținut mai multe poziții de-a lungul timpului, inclusiv pe cea de manager de program pentru Participarea Sectorului Privat la Infrastructură în regiunea Orientul Mijlociu și Africa de Nord, și lider de sector pentru departamentul Dezvoltare Sustenabilă în regiunea Europa și Asia Centrală.
Între 2005 și 2008, Capannelli a lucrat în cadrul Comisiei Europene unde, printre altele, a fost membru al biroului Comisarului Joaquin Almunia, pe atunci comisar pentru Afaceri economice și monetare. Capannelli a răspuns de portofoliul internațional al acelui birou.

Înainte de a lucra la Banca Mondială, Capannelli a trăit la Manilla din 1992, unde a lucrat la Asian Development Bank pentru regiunile Asia de Sud, Asia de Est, și Pacific. Înainte de cariera sa internațională, a mai lucrat în Italia ca economist la Nomisma în Bologna, ca partner la o firmă de consultanță în economie și econometrie, ca profesor și cercetător.

Doamna Capannelli deține o diplomă în Studii politice cu  specializarea Economie la Universitatea Bologna, și un masterat în Economia dezvoltării la Sussex University.

Mandatul doamnei Capannelli este în vigoare din 7 mai 2013.

×