x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bancile in noua economie: cum se adapteaza la noile trenduri tot ecosistemul platilor digitale

Bancile in noua economie: cum se adapteaza la noile trenduri tot ecosistemul platilor digitale

22 Noi 2012   •   12:04
Bancile in noua economie: cum se adapteaza la noile trenduri tot ecosistemul platilor digitale

Cresterea importanta a utilizarii smartphone-urilor din ultimii cinci ani a dus la schimbarea modelului de business in domenii precum IT, telecomunicatii, media, dar si in zona bancara. Astfel, bancile, procesatorii de carduri, furnizorii de plata prin telefoane mobile, dar si operatorii de telecomunicatii sunt tot mai atrase de serviciile de mobile banking, prin care utilizatorii pot face plati, dar pot avea acces la anumite informatii sau servicii de loializare.

Andrei Cretu, manager PwC


Sectorul bancar este intr-o perioada de tranzitie. Asistam la o schimbare a paradigmei care pune presiune pe banci sa-si schimbe abordarea fata de clienti si piata. Inainte de criza toate bancile erau agresive din punct de vedere al extinderii retelei. Bancile sunt nevoite sa-si adapteze gandirea strategica si cea tactica. Daca la inceput ne uitam la cifra de afaceri si la acoperirea teritoriala, acum ne analizam sustenabilitatea.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: bănci economie trenduri