x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Banda celor 7. Propaganda băsistă îmbulinată

Banda celor 7. Propaganda băsistă îmbulinată

16 Ian 2014   •   19:30
Banda celor 7. Propaganda băsistă îmbulinată
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Trupele de asalt ale băsismului s-au tot subţiat. Apropierea funiei de par pentru regimul Băsescu-Macovei determină retragerea propagandiştilor fanatici sub scutul câtorva redute care mai rezistă. Braţul înarmat al presei scrise este reprezentat de “Evenimentul zilei”, iar portavocea de imagini o ţine televiziunea B1. Sub acelaşi patronat care îşi trage cheagul din falimentul unor bănci dar şi sub acoperământul vechilor relaţii şi rudenii cu familia Ceauşescu, clanul Păunescu susţine ca faţadă juridică operaţiunile economice ale fanaticilor propagandişti băsişti.
Figurile care circulă între “bulină” şi B1TV sunt aceleaşi, ele fug unul după coada alteia, ca să dea senzaţia că sunt mai mulţi. De fapt, sunt o mână de mercenari care nu au cv-uri profesionale, studiile lor sunt incerte, dar s-au calificat la locul de muncă înghiţind înţelepciune dată cu polonicul din ciorba de scârnăvii preparată de Cotroceni. Au pe lângă idolul sacru – Băsescu – şi alte persoane intangibile, servite pe o listă de imunităţi şi competenţe care sunt împinse pe tavă publicului ca meniu fix, zi de zi şi nonstop. Disperarea chelnerilor de la bulină este că stabilimentul merge el fără întrerupere, dar materialul, cărniţa din care prepară meniurile indigeste, mai ajunge doar pentru vreo 330 de zile. După ce termină băsismul de servit, se întreabă şi ei, şi între ei, noi ce facem, domn’ Păunescu? Las’ că vă vinde tata, vor primi răspunsul.

Până atunci, expuşi în insectar, ca la gazeta de perete a fruntaşilor în producţie de “Evenimentul zilei”, privim cu milă la tabloul ultimilor băsişti activi.
Sunt şapte cu toţi, cu poze, animaţi de opinii din care curge venin, ură, spume ale neputinţei şi lipsei de neuroni. S-au afirmat de-a lungul timpului ca mari sugători de bani care le-au modelat coloana vertebrală spre finanţator. Au fost slugi pentru mai toate partidele şi ideologiile; au trecut de la stânga la dreapta; au pupat azi unde au scuipat ieri; sau dezis peste noapte de ce susţineau cu tărie la ceas de seară. Servesc cu soldă servicii care îi folosesc sub acoperire; firmele de piarişti le cunosc preţul. Îi leagă toate aceste “calităţi” şi, pe deasupra, lipsa de caracter şi de scrupule îi face dependenţi şi ataşaţi de drogul băsismului.
Îi vom avea în atenţie pentru că nocivitatea lor a devenit nu doar pestilenţială; virusează şi instituţii credule, ei erijându-se în reprezentanţii “presei libere”. Marea minciună trebuie demontată; prinţişorii propagandei băsiste se ascund sub lozinci şi principii în care nu cred, dar sunt folosite ca acoperire a mizeriei deversate. E bine să-i cunoaştem aşa cum sunt, nu cum încearcă să se prezinte: ocidentali, educaţi, victime ale USL şi Antenei 3.
Sunt în limba română câteva expresii care pot “picta”, “Banda celor 7”. Pupincurişti, jagardele, mincinoşi, profitori, trădători, haimanale. Şi tot parcă nu e destul să portretizezi cele mai jalnice produse ale regimului băsist intrat în degringolada finalului de mandat. Ne vom ocupa de propagandiştii de la bulina roşie, o publicaţie care a pornit drumul “glorios” cu găina care naşte pui vii şi a eşuat acum pe sub tarabele bazarului de la marginea Colentinei manageriată de tăietorii de facturi false. Luni prezentăm flaşnetele stricate ce formează “Banda celor 7” cu sigiliu de la Cotroceni.
Toţi garantaţi de Băsescu-Macovei.(E.V.Z.)

Ion Cristoiu – Consecventu Robert Turcescu – Muzicuţă Dan Andronic – Portofel
     
Dan Talpagă – Macovei Silviu Sergiu – Tunsu Oana Pora – Chiftea
   
  Mircea Marian – Bot  


×