x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bănescu: Dacă situaţia se va înrăutăţi, slujba de Paşte va putea fi urmărită doar la Trinitas TV

Bănescu: Dacă situaţia se va înrăutăţi, slujba de Paşte va putea fi urmărită doar la Trinitas TV

31 Mar 2020   •   13:16
Bănescu: Dacă situaţia se va înrăutăţi, slujba de Paşte va putea fi urmărită doar la Trinitas TV

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că dacă situaţia provocată de Covid-19 se va înrăutăţi, slujba de Paşte va putea fi urmărită doar la Trinitas TV, la radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii.

 

„Paştele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaşte şi mai multe detalii despre situaţia reala in care ne vom afla cu toţii. Dacă aceasta se va înrăutăţi, este evident ca slujba de Paşti va putea fi urmărită doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii”, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru MEDIAFAX.

 

Epidemia cu noul coronavirus pune în pericol şi obiceiul de a aduce Lumina sfântă de la Ierusalim.

În Israel, orice persoană intră în ţară este obligată să stea în carantină timp de 14 zile, a anunţat prim-ministrul israelian Benjamin Netayahu.

De aceea scad şansele de a fi adusă lumina ca în anii trecuţi. Totuşi, cum, din cauza pandemiei, contină să rămână închisă Biserica Sfântului Mormânt, de unde în fiecare an pornea lumina în toate colţurile lumii, o decizie finală va fi luată în perioada care urmează.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Vasile Bănescu