x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani căraţi cu sacoşa. Dorin Cocoş dezvăluie cum se împărţea şpaga pentru despăgubiri

Bani căraţi cu sacoşa. Dorin Cocoş dezvăluie cum se împărţea şpaga pentru despăgubiri

04 Mar 2015   •   22:13
Bani căraţi cu sacoşa. Dorin Cocoş dezvăluie cum se împărţea şpaga pentru despăgubiri

Omul de afaceri Dorin Cocos ar fi scris în denunţul făcut la DNA că a primit 4,8 milioane de euro de la Gheorghe Stelian, pentru rezolvarea unui dosar la ANRP. "Domnul Gheorghe Stelian mi-a adus în tranşe suma de 4,8 milioane de euro pentru a-i facilita obţinerea despagubirilor în dosarul numiţilor Ion Anton şi Nae Nicolae. Vorbisem anterior cu Diacomatu Sergiu Ionuţ pentru rezolvarea favorabilă a cererii de despăgubire şi el mi-a confirmat că se poate rezolva contra sumei de 2,5 milioane de euro", a scris în denunţ fostul soţ al Elenei Udrea, potrivit unui document citat de ziare.com.
Cocoş a susţinut că, după rezolvarea favorabilă a cererii de despăgubire, Diacomatu a venit la el la Euro Hotels şi i-a dat suma de 2,5 milioane de euro, "sumă primită de la Gheorghe Stelian pentru acest scop". Omul de afaceri a mai spus şi cum Crinuţa Dumitrean, fosta şefă ANRP, a primit 800.000 de dolari, "printr-un şofer într-o mapă albastră", în timp ce fostul soţ al Elenei Udrea a oprit pentru el 1,5 milioane de euro.

Un milion colo, cinci dincolo....

O a doua intervenţie la ANRP i-a adus lui Dorin Cocos 1,2 milioane de euro, din banii de la Gheorghe Stelian. "1.000.000 doamnei Crinuţa Dumitrean în aceleaşi condiţii ca la prima descriere. 5 milioane i-am dat lui Diacomatu Sergiu, în mai multe tranşe, funcţie de cum le primeam. De la Gheorghe Stelian 1,2 milioane de euro i-am oprit eu", a scris în denunţ fostul soţ al Elenei Udrea. La rândul său, fiul lui Dorin Cocoş, Alin, a recunoscut că milioanele de euro erau transportate cu sacoşa: "Eram în biroul tatălui meu Cocoş Dorin la Euro Hotel când a înmânat domnului Diacomatu Sergiu o sacoşă din plastic despre care ştiam că conţine bani".

Dorin şi Alin Cocoş, precum şI fosta şefă a DIICOT Alina Bica au rămas în arest preventiv, în dosarul Bica 2, în urma deciziei luate vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi depuseseră o contestaţie cu privire la măsura arestarii preventive. Dorin şi Alin Cocoş au recunoscut faptele pentru care îi acuză procurorii DNA în dosarul Bica 2.



×
Subiecte în articol: Dorin Cocos