x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani pentru liceeni

Bani pentru liceeni

de Diana Scarlat    |    25 Oct 2010   •   00:00

Liceenii proveniţi din familii cu venituri modeste vor primi câte 180 de lei pe lună de la DGASPC Sector 6. Acţiunea se desfăşoară în cadrul programului "Bani de Liceu 2010-2011".

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Sectorul 6 al Capitalei a făcut în perioada 1-23 octombrie 2010 peste 50 de anchete sociale, la solicitarea instituţiilor de învăţământ, pentru a le putea acorda sprijin financiar liceeniilor proveniţi din familii cu venituri modeste.  

Ajutorul financiar reglementat prin HG 1488/2004 şi Ordinul 4839/2004 prevede că beneficiari ai programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu" sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei. Beneficiază de acest program şi elevii cărora li se aplică o măsură de protecţie ori sunt aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit. Sprijinul financiar în valoare de 180 de lei se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Pentru a intra în acest program, elevii au depus o cerere, cu autorizarea reprezentantului legal, înregistrată până la 1 octombrie 2010, la unitatea de învăţământ unde sunt înscrişi. Termenul-limită de finalizare a anchetelor sociale a fost 23 octombrie 2010.

×
Subiecte în articol: scoala