x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barack Obama, impresionat până la lacrimi de filmul Majordomul (VIDEO)

Barack Obama, impresionat până la lacrimi de filmul Majordomul (VIDEO)

28 Aug 2013   •   16:19
Barack Obama, impresionat până la lacrimi de filmul Majordomul (VIDEO)

Preşedintele Statelor Unite s-a declarat “emoţionat până la lacrimi” de filmul Majordomul, care conduce de două săptămâni în box-office-ul american. Filmul a fost inspirat de povestea adevărată a lui Eugene Allen – majordom al Casei Albe între 1952 şi 1986.

“Mi-au dat lacrimile cînd m-am gândit nu numai la majordomii care lucrează la Casa Albă, ci şi la toată această generaţie talentată şi calificată. Dar, din cauza lui Jim Crow (legea segregaţiei, abolită în 1964) şi a discriminării, ei nu au putut face mai mult”, a declarat Obama, într-un interviu citat de Le Monde. “Totuşi, cu demnitate şi tenacitate, ei s-au ridicat şi au muncit în fiecare zi şi au depăşit multe greutăţi pentru că sperau la un viitor mai bun pentru copiii lor”.

Preşedintele a lăudat şi actorii, spunând că Forest Whitaker a fost minunat în rolul majordomului. “Şi Oprah (Winfrey, care a interpretat rolul soţiei n.n.), prietena mea, ştie să joace. Ea este o actriţă extraordinară, deci sunt bucuros că au jucat împreună”.

Filmul l-a deranjat, în schimb, pe Michael Reagan, fiul lui Ronald Reagan. Acesta a publicat o cronică în care acuză că Majordomul crează o imagine rasistă tatălui său şi că deformează biografia lui Eugene Allen pentru a se obţine “un film cu mesaj”.



×