x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat din Giurgiu, cercetat penal după ce a ameninţat că îşi aruncă copiii de pe bloc

Bărbat din Giurgiu, cercetat penal după ce a ameninţat că îşi aruncă copiii de pe bloc

de Agerpres    |    22 Aug 2014   •   17:51
Bărbat din Giurgiu, cercetat penal după ce a ameninţat că îşi aruncă copiii de pe bloc

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din municipiul Giurgiu este cercetat penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lipsire de libertate în mod ilegal după ce s-a urcat pe un bloc de locuinţe din oraş împreună cu cei doi copii minori ai lui, a ameninţat că îi aruncă de pe bloc şi s-a automutilat.

El a fost transportat la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din municipiul Bucureşti, în vederea internării.

"Poliţiştii de la Poliţia Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 chiar de bărbatul în vârstă de 33 de ani că intenţionează să protesteze faţă de aplicarea unei sancţiuni contravenţionale, prin urcarea împreună cu cei doi copii minori ai săi cu vârste de 12, respectiv nouă ani, pe acoperişul blocului unde locuieşte, situat pe şoseaua Sloboziei din municipiul Giurgiu", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

La faţa locului s-au deplasat echipe de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu şi o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu.

Bărbatul urcat pe bloc l-a luat în braţe la un moment dat pe băiatul în vârstă de nouă ani de zile, i-a legat mâna cu un tricou şi ameninţa că îl aruncă de pe bloc, iar el s-a automutilat bătându-şi un cui în cap şi tăindu-se pe mâini cu un cutter.

Până la urmă doar intervenţia şefilor din cadrul IPJ Giurgiu care au luat legătura cu el prin telefonul mobil l-au determinat să îi elibereze pe cei mici şi să coboare de pe bloc. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru îngrijiri medicale în urma rănilor pe care şi le-a provocat, după care a fost transportat la spitalul de psihiatrie de la Vadu Lat din judeţul Giurgiu şi transferat apoi la spitalul de psihiatrie din Bucureşti pentru internare.

Aceasta este a treia oară în ultimele şase săptămâni când bărbatul ameninţă că se aruncă de pe bloc ca protest pentru că a fost evacuat din blocul de locuinţe sociale unde stătea în urma deciziei Primăriei municipiului Giurgiu de a evacua acel bloc deoarece numai prezintă siguranţă tehnică şi trebuie demolat.

Protestatarul are în prezent trei dosare penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi acum pentru lipsire ilegală de libertate, iar autorităţile urmează să decidă dacă va răspunde penal, dacă va rămâne internat şi dacă minorii vor mai rămâne în această familie sau vor avea nevoie de protecţie socială în cadrul DGASPC Giurgiu. 

×
Subiecte în articol: giurgiu bloc