x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat împușcat mortal la o partidă de vânătoare în Lăpușul Românesc

Bărbat împușcat mortal la o partidă de vânătoare în Lăpușul Românesc

02 Sep 2017   •   18:39
Bărbat împușcat mortal la o partidă de vânătoare în Lăpușul Românesc

 Un bărbat care participa, sâmbătă, la o partidă de vânătoare organizată legal pe raza localităţii Lăpuşul Românesc a fost împuşcat mortal din greşeală de unul dintre colegii săi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florentina Meteş. 

"Accidentul mortal a avut loc la o partidă de vânătoare de mistreţi desfăşurată în vecinătatea localităţii Lăpuşul Românesc. Bărbatul în vârstă de 63 de ani, Gheorghe Buda, se afla împreună cu alte persoane într-o acţiune autorizată. Trupul acestuia a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei" a spus Florentina Meteş. 

Surse din cadrul anchetei au mai precizat că bărbatul care a stat ascuns într-o tufă ar fi fost împuşcat de unul dintre colegii săi de vânătoare, Ioan Turcu, comandantul Unităţii de Jandarmi din oraşul Târgu Lăpuş. Acesta ar fi tras un foc de armă în direcţia tufişurilor când a sesizat o mişcare uşoară, crezând că acolo ar fi porci mistreţi. 

Accidentul a fost semnalat la numărul unic 112, iar echipajul al serviciului Judeţean de Ambulanţă sosit la locul tragediei a constatat decesul bărbatului. Partida de vânătoare pe fondul de vânătoare din Lăpuşul Românesc era autorizată, iar bărbatul accidentat mortal deţinea arma în condiţii legale. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş a mai precizat că un procuror aflat la locul accidentului sprijină poliţiştii în continuarea cercetării cazului. 

Victima, Gheorghe Buda, era proprietarul unei firme de construcţii implicate în ridicarea unor lăcaşe de cult din judeţ, printre acestea aflându-se şi Catedrala Episcopală Sf. Treime din municipiul Baia Mare.

AGERPRES

×