x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat întors din Italia, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu suspiciune de coronavirus

Bărbat întors din Italia, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu suspiciune de coronavirus

29 Feb 2020   •   16:57
Bărbat întors din Italia, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu suspiciune de coronavirus

 Un bărbat de 31 de ani din Craiova, care s-a întors joi din regiunea Lombardia, Italia, a fost internat vineri seara la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Potrivit autorităţilor, acesta are febră, iar medicii i-au recoltat probe pe care le-au trimis la Bucureşti pentru analize.

Potrivit autorităţilor din Dolj, tânărul a venit din Italia la Craiova în data de 22 februarie. În 24 februarie a plecat din nou în Italia şi a revenit joi în țară.

Vineri, bărbatul a avut febră şi a acuzat o stare de rău şi a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova. Acesta a fost în regiunea Lombardia, din Italia, zonă cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Potrivit autorităților, acesta este izolat într-un salon al spitalului, iar sâmbătă dimineața nu mai prezenta febră. „Evoluția pacientului este favorabilă, iar începând cu dimineața zilei de astăzi este afebril”, au transmis reprezentanții Prefecturii Dolj.

Angajații DSP Dolj au făcut ancheta epidemiologică în acest caz, iar apropiații bărbatului, soția, fiica și tatăl acestuia, au fost izolați la domiciliu timp de 14 zile sau până la infirmarea cazului.

„Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie Craiova a recoltat probe pentru identificare coronavirus, care vor fi transportate de către DSP la Institutul Național de Boli Infecțioase , în cursul zilei de astăzi (sâmbătă-n.r.)”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Dolj.

Potrivit autorităților, 20 de persoane din Dolj sunt în carantină, iar 358 sunt izolate la domiciliu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: craiova coronavirus