x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barna: PSD amână dezbaterea pe solicitarea DNA în cazul Tăriceanu ca element de şantaj asupra ALDE

Barna: PSD amână dezbaterea pe solicitarea DNA în cazul Tăriceanu ca element de şantaj asupra ALDE

11 Mar 2019   •   16:10
Barna: PSD amână dezbaterea pe solicitarea DNA în cazul Tăriceanu ca element de şantaj asupra ALDE

Liderul USR, Dan Barna, susţine că PSD a amânat dezbaterea cererii DNA în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a avea "un element de şantaj" asupra ALDE.

"Se îndoieşte cineva că în ceea ce priveşte solicitarea Parchetului în ceea ce îl priveşte pe domnul Tăriceanu este una din cărţile de păcălici pe care le foloseşte Liviu Dragnea în negocierea disperată de a-şi păstra majoritatea? Nu cred că e vreo surpriză aici a PSD, care, de la bun început, de când această solicitare a ajuns la Senat, a jucat acest joc cu trenarea şi amânarea dezbaterii pe respectiva solicitare tocmai pentru a avea un element de şantaj asupra ALDE şi Tăriceanu de a rămâne în această majoritate din ce în ce mai fragilă şi mai subţire. Vedem ce se întâmplă în aceste zile şi la Camera Deputaţilor, unde majoritatea pare mai degrabă o legendă decât o realitate în momentul de faţă", a declarat, luni, preşedintele USR, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA în cazul preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna